Najbardziej luksusowa marka niepremium

06 Lip 2022, 20:42

Cześć,

Jeżeli ktoś miał kontakt z dużą ilością samochód różnych marek jestem ciekaw waszych opinii która z marek nie reklamujących się jako premium (czyli bez Volvo, BMW, Lexusa etc.) jest najbardziej premium.

Pozdrawiam
Rokki
Obserwowany

07 Lip 2022, 10:14

Chodzi Ci o komfort jazdy bez kosztów utrzymania, awarii itd. czy ogólnie o wszystko?

Dzisiaj mamy sporo samochodów którymi fajnie się jeździ ale koszty spowodowane niespodziewanymi awariami i serwisem mogą zniechęcić największych zapaleńców :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Lut 2023, 16:41

Prawdopodobnie Peugeot, głównie pod względem jakości wykończenia. Pasuje też Mazda. DS uznaje się już za premium, więc nie wymieniam.
zenworld
Nowicjusz

27 Lut 2023, 12:20

No ja tam nie mogę narzekać na Skodę... szczególnie wyższe modele
KacperT4
Początkujący

19 Maj 2023, 10:07

Uważam, że tu należało by najpierw napisać jakie jest różnica między marką luksusową, a tą premium. Ogólnie różnice między markami luksusowymi, a markami premium dotyczą odbiorców, do których są kierowane. Marki premium są skierowane do szerokiego grona odbiorców, w zasadzie do każdego, kto potrzebuje ich produktu i jest gotów zapłacić za jego wysoką jakość. Marki luksusowe, natomiast, nie starają się przemówić do wszystkich i chcą pozostać ekskluzywne, dlatego ustalają swoje ceny na zaporowo wysokim poziomie, choć niekoniecznie przekłada się to na znacznie wyższą jakość niż premium.
Onice0
Nowicjusz