Najdroższe paliwo w Polsce!

Przy jakiej cenie benzyny odstawisz samochód?

4.50zł
4
9%
5.00zł
5
11%
5.50zł
5
11%
6.00zł
6
13%
6.50zł
1
2%
7.00zł
1
2%
7.50zł
1
2%
Nie odstawię
12
26%
Przerobię na LPG
11
24%
Razem głosów : 46

18 Cze 2010, 13:10

łojtam łojtam co roku w wakacje paliwo prawie 5 zeta i nagle się obudzili :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Cze 2010, 18:12

pocieszny napisał(a):łojtam łojtam co roku w wakacje paliwo prawie 5 zeta i nagle się obudzili :mrgreen:

Tak to nic nowego.Tylko ze w tym roku przekroczy 5.- a to juz róznica w stosunku do
prawie.... :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

18 Cze 2010, 18:24

należy mieć tylko pretensje do naszych włodarzy :mrgreen: i na siebie samego, w końcu rządzą z mandatu ludu :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Cze 2010, 09:38

Bryann napisał(a):Ceny są takie gdyż złóża sięwyczerpują, a coraz więcej ludzi ma samochodu, co za tym idzie coraz większe zużycie czy to ropy czy benzyny. Dlatego szejkowie itd podnoszą ceny za rope, sprzedaje ropę coraz drożej bo i tak wię, że wszyscy od niego kupią, do tego dochodzi marża stacji paliwowych itd, no i oczywiście my podatnicy musimy cierpieć.

skąd te bzdury?? tu nie chodzi o złoża ropy bo te zawsze będą. Łatwo jest rządzić "szarakami" poprzez zastraszanie.

Zapraszam do lektury skąd się biorą złoża ropy.
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

19 Cze 2010, 11:21

Co roku w wakacje paliwo 5 zł?
W zeszłym roku o tej porze (dokładnie 25.06) płaciłem 3,86zł za litr ON na LukOilu, obecnie między 4,20 a 4,35 zł w zależności od tego w jakim rejonie tankuje (Gliwice czy Kraków)... To jest spora różnica ponad 30 gr na litrze...
elmo
Początkujący

Miejscowość: KR/RZ/SG

19 Cze 2010, 13:29

trzeba zacząć jeździć na BIO :mrgreen: 3,49 za litr ;) lub na LPG 2,09 za litr :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna jazda w nocy
    Jazda w nocy poza obszarem zabudowanym jest bardziej niebezpieczna i trudniejsza niż za dnia. Podstawowym powodem jest ograniczony zasięg widzenia drogi, przeszkód oraz innych uczestników ruchu drogowego. "W ...

25 Cze 2010, 10:57

Endrju napisał(a): no tylko zmiana z normalnego na lpg kosztuje, a ten kosz zwraca sie po kilku latach, więc nie warto jest tego robić jak ktoś zmienia ciągle auta

Niby tak, ale chyba wiesz jak długo mniej więcej chciałbyś pojeździć samochodem zanim go zmienisz. Planujesz zmienić po roku to nie zakładasz instalacji, a jak masz zamiar jeździć 3-5 lat to możesz się zastanowić.
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

29 Cze 2010, 09:57

A ja kiedyś słuchałem sobie uadycji u Weissa w Radiu Zet ("Dzwonię do Pani, Pana...") i słuchacz pewien mówił, że to przez monopol ceny plaiwa u nas tak wysokie. Problem polegał na tym, ze któregoś roku paliwo na świcie podrożało trochę (ale nie dużo), a złotówka się wzmocniła dużo bardziej i paliwo powinno kosztować chyba ≈200zł/Baryłak, a kosztowało ponad 300.

Ja na razie auta nie odstawie bo jeżdże z Bratem na ogół, spalanie 5,0L/100 ON jak nie przekroczę 110km/h. Za pociąg zapłaciłbym 90 w dwie strony, a autem jeżdzę za 80 więc jest jeszcze trochę rezerwy.
Ale nie wszędzie pociągiem się dojedzie i co wtedy, a jak PKP upadnie?? :mrgreen:
Gizu
Początkujący

Miejscowość: Piotrków/Warszawa