Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bykuu napisał(a):Nie chcialbym obrazić kierowców tego samochodu, ale dla mnie najgorszym samochodem, przy produkcji którego nikt o jakimkolwiek komforcie nawet nie pomyslal jest DAEWOO MATIZ.
karlone napisał(a):ja bym właśnie powiedział że vw (1.9 tdi)np. golf jest najgorszym pojazdem, bo przy wymianie paska rozrządu, dobrze jest zmienić pompe wody bo jak klęknie pompa to przez pasek rozpieprza cały silnik. chore rozwiązanie.
Dyziek napisał(a):lanos
Piter napisał(a):karlone napisał(a):ja bym właśnie powiedział że vw (1.9 tdi)np. golf jest najgorszym pojazdem, bo przy wymianie paska rozrządu, dobrze jest zmienić pompe wody bo jak klęknie pompa to przez pasek rozpieprza cały silnik. chore rozwiązanie.
Spalanie, co tu dużo mówić...wczoraj jechałem VW Touranem 1,9TDi trasę 200km (100km w jedną stronę) i spalanie wg komputera była 5 litrów, a wracając 5,2 l na 100km. [...]Co do paska...normalna rzecz eksploatacyjna. Chciałbyś mieć auto i nic w nim nie robić? [...]Nie tylko w silnikach 1,9 TDi musisz zmieniać rozrząd. Są też silniki w których nie ma takich "problemów" jak wymiana rozrządu (łańcuszek ), ale to nie o tym mówimy.[...]
Puchacz napisał(a):Dyziek napisał(a):lanos
kolego tu sie z toba nie zgodzę, miałeś lanosa ?? jeździłeś nim ?? co z tego że materiały są fatalne, ale miał swoje zalety, bardzo dobrze go wspominam, bardzo dobrze się nim jeździło, miał pozytywny silnik (14 sec do 100 :D) i sporo miejsca
a jeśli chodzi o najgorszy samochód to Fiat 126 !!!!!! co z tego ze legenda i kultowe coś na 4 kołach ...
karlone napisał(a):mnie właśnie klękła pompa w takim silniku, przez co zerwał się pasek i ch...strzelił silnik. A jak chcesz zmienić pompę wody to musisz stosować jakieś metrowe przedłużenia klucza bo dostępu nie ma (Golf Plus) paranoja. Totalne nieporozumienie żeby napędzać pompę z paska rozrządu, no ale ktoś tam zapewne dobrze to wyliczył. O kosztach naprawy nie będę wspominał, nigdy więcej diesli i turbo!
Także wszystko jest pięknie jak komputer pokazuje 5L/100km do czasu...
bykuu napisał(a):Nie chcialbym obrazić kierowców tego samochodu, ale dla mnie najgorszym samochodem, przy produkcji którego nikt o jakimkolwiek komforcie nawet nie pomyslal jest DAEWOO MATIZ.
lanos