Najlepsze układy rozrządu

29 Gru 2013, 18:10

BOSCH, Contitech (grupa Schaeffler), Gates, INA(gr.Schaeffler), HEPU(producent świetnych pomp układu chłodzenia), który zestawy komponuje z oferty najlepszych producentów, Ruville(gr.Schaeff), SKF, SWAG(łańcuchy rozrządu). Z oferty tych producentów można komponować zestawy układu rozrządu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Sty 2014, 17:10

INA zauważyłem,że fajnie wypada cenowo w necie. Są jakieś przeciwwskazania do brnięcia w ten deseń..? :) Z kolei miałem komplet rozrządu Ruville i musiałem rolkę reklamować ,bo huczała. Za to na termostatach Ruville,nigdy się nie naciąłem w odróżnieniu od Wahlera (2 razy musiałem zdejmować pasek rozrządu w Astrze F 1,4,bo obudowa zasłania z boku silnika termostat...) :bored:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Sty 2014, 08:59

INA była w moim Clio I,wymieniłem przyrdzewiałą ale w idealnym stanie(nie wiem ile lat śmigała w Niemczech)Kolega ją sobie wziął i zamontował w Cio II,dwa lata śmiga na niej.INA jest w pompie LUCAS(długi kabel),byłem zdziwiony gdy zobaczyłem łożysko INA ,te pompy jak się okazuje wytrzymują mechanicznie ok.700 tyś km i nie ustępują w niczym pompom BOSCH.No ale cóż,skoro Anglicy wykorzystali INA w pompie,to widocznie nie szukali oszczędności.Pompa z krótkim kablem jest badziewna,jestem ciekaw jakie łożysko jest w tych pompach.Arturo, kupuj INA w ciemno,ale bądź ostrożny,solidna INA nie może być tania.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Sty 2014, 20:57

PhantomASA1 napisał(a):solidna INA nie może być tania.
Tylko jak te "INE" zweryfikować na aukcjach w necie..? Kto jest producentem? Wiadomo,że na wszystkich kartonikach jest prawie zawsze ...GERMANY. :naughty: tyllko czy aby nie...中国制造 :mrgreen:
artur73
Awatar użytkownika

05 Sty 2014, 21:56

Tutaj jest problem właśnie,kupiłem na Allegro końcówki drążków kierowniczych MOOG(Federal Mogul),po rozpakowaniu zdziwiłem się,że na samym produkcie nigdzie nie ma loga tej firmy,nawet na uszczelniaczu gumowym,zmyliła mnie cena nie taka niska,dlatego z tymi cenami też może być różnie.Założyłem je,geometria wiadomo,zaczęły stukać po 10 tyś km,obydwie w tym samym czasie.Teraz kupiłem TRW w InterCarsie w cenie takiej samej jaką bym zapłacił na Allegro z kosztami wysyłki,ale tutaj mam pewność,że to jest oryginał :!: Arturo polecam Tobie albo InterCars,albo I Parts,tam podróby nie kupisz.Amorki KYB jakie kupiłem w ICarsie są oryginalne z,, made in Japan,,wygrawerowanym na amorkach.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

06 Sty 2014, 14:20

Coś Andzejku czuję,że trzeba będzie "pójść tą drogą". :) Najbardziej czego nie lubię,to robić 2 razy to samo i to ze względu na pozorną oszczędność kasy. :)
artur73
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW i3 Concept Coupe - bezemisyjny pojazd koncepcyjny
    Podczas światowej premiery BMW i3 Concept Coupe firma BMW Group pokazała dynamiczną i ekscytującą wersję bezemisyjnego pojazdu koncepcyjnego z segmentu ekologicznych samochodów klasy premium. Pojazd studyjny zaprezentowano ...

06 Sty 2014, 15:32

Co racja, to racja,pozorne oszczędności kilkunastu złotowe czasami bywają bardzo niekorzystne finansowo,bo przecież dochodzi robocizna.Jedno pewne,oryginał po samym pakowaniu poznasz.Końcówki były w takim cieniutkim woreczku foliowym a takim mocnym,że nie mogłem go rozerwać,a siły mam sporo.Logo TRW jest w kilku miejscach na samym opakowaniu,książeczka malutka.Pisze na tym wszystkim TRW Lucas.Oczywiście Allegro oferuje porządne części też,są te końcówki ,takie same,też srebrne,są też czarne,ja kupiłem srebrne,pierwszy raz w życiu :D Pozdrawiam!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

08 Paź 2016, 09:32

Jeśli można polecić to sprawdź sobie ceny w Elmot24 - rozrządy INA, SKF Dobre ceny. Jak chcecie innej firmy- pisać do sklepu.
Mtd13
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 06 1998
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Zafira a
Silnik: 2.0t
Rok produkcji: 2002