Najlepszy telefon jako biuro mobilne? - jaki?

17 Gru 2009, 14:58

No własnie mam taki problem jak w temacie - potrzebuje jakiegoś telefonu który był by moim mobilnym biurem, odbierał maile, miał wifi i obsługę plików office, macie jakiś pomysł??
Czy to aby na pewno prawda??
dlugopis
Nowicjusz

Miejscowość: WWA

18 Gru 2009, 22:29

Tak się składa że mam na sprzedaż taki telefon !
[link do oferty na Allegro wygasł]

Oto ten konkretny telefon. Ze swojej strony mogę tylko dodać że telefon jest naprawdę dobry ! Ma wszystkie funkcje o jakich wspomniałeś !
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

21 Gru 2009, 12:58

fajny telefonik - a obsługuje Nokia Mail??
dlugopis
Nowicjusz

21 Gru 2009, 15:34

A odpowiadałby ci z dotykowym ekranem ?
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

21 Gru 2009, 17:28

dlugopis napisał(a):fajny telefonik - a obsługuje Nokia Mail??

Wiesz co hmmm szczerze mówiąc to nie wiem :oops:
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

22 Gru 2009, 13:54

@Tuning001 chyba nie - bawiłem się F480 i N5800 i jakoś do mnie nie przemawiają... chyba wolał bym coś w stylu właśnie tej nokii od norpaw, w stylu ale nie koniecznie tą :)
dlugopis
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z
    Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...

23 Gru 2009, 16:29

może popatrz sobie po ofertach operatorów?? Taki orange ma np. pakiet na nokia mail - kupujesz nokie, wykupujesz pakiet i odbierasz maile :)
wokus
Nowicjusz

23 Gru 2009, 17:44

wokus napisał(a):może popatrz sobie po ofertach operatorów?? Taki orange ma np. pakiet na nokia mail - kupujesz nokie, wykupujesz pakiet i odbierasz maile :)

Tylko aby dostać taki telefon za rozsądne pieniądze trzeba mieć wysoki(lub bardzo wysoki) abonament bo w podstawowych abonamentach będzie on kosztował sporo kasy!
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

23 Gru 2009, 18:38

A ja bym polecał to :

Mobilne biuro i zarazem niemalże komputer w ręku, miałem okazję go używać przez tydzień, być może ciężko się przyzwyczaić do klawiatury -> tak jak w moim przypadku gdyż inna jest niż w normalnym telefonie ale za to jest to telefon dosłownie można powiedzieć wszystko mający.
stasiowski121

23 Gru 2009, 19:13

stasiowski121 napisał(a):A ja bym polecał to :

Mobilne biuro i zarazem niemalże komputer w ręku, miałem okazję go używać przez tydzień, być może ciężko się przyzwyczaić do klawiatury -> tak jak w moim przypadku gdyż inna jest niż w normalnym telefonie ale za to jest to telefon dosłownie można powiedzieć wszystko mający.

Dokładnie, również bardzo polecam ten telefonik. wygodny w użyciu, dzięki klawiaturze szybko wszystko można wpisać, dużo funkcji i bajerów. Polecam :wink:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Gru 2009, 16:47

Witam
Do każdego telefonu można wykupić usługę biura mobilnego. Koszt to kilkanaście zł miesięcznie. Na telefonie instaluje się tylko oprogramowanie do synchronizacji z serwerem i w ten sposób można zsynchronizować kontakty, e-maile, notatki, zadania i kalendarze pomiędzy telefonem - serwerem - komputerem PC. Sam używam korporacyjnego Groupwise i jestem bardzo zadowolony z oferowanych możliwości. Usługi są o wiele bardziej rozbudowane niż BlackBerry
Ostatnio edytowany przez robertoc, 02 Sty 2010, 01:55, edytowano w sumie 1 raz
robertoc
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

28 Gru 2009, 22:22

no tak - ta e71 mnie przekonuje, no i ma dostęp do nokia mail a to powoduje że nie trzeba jej jakoś specjalnie konfigrować pod odbiór maili.
dlugopis
Nowicjusz