Najmniejsze koszta utrzymania SUVa do 10-12 tys

02 Lut 2020, 22:27

Witam wszystkich.
Jak w temacie, poszukuję suva do 10-12 tysięcy, najlepiej napęd na 4 i automat - ale nie musi być to mus bo wiem że to kosztowna sprawa. Najbardziej zależy mi żeby dało radę zamontować LPG oraz miał dość mało wadliwy silnik - będzie to mój samochód przejściowy, potrzebuje jakiś w miarę na już, na rok - dwa. Nie chcę za dużo przy nim grzebać, naprawiać, a co za tym idzie - wydawać na niego regularnie. Jeżeli istnieje w ogóle taki samochód to będę wdzięczny za pomoc ;)
ps. Land rover dość tani, ale czy to nie wadliwy samochód to nie wiem, znam jedynie teorię z tego co czytałem.
ps.1. Całkiem możliwe że taki samochód po prostu nie istnieje za taką cenę, wtedy bym prosił o propozycje po prostu najtańszych Suvow, w które nie trzeba non stop inwestować ;)
Idecek
Nowicjusz

02 Lut 2020, 22:39

Hyundai Santa Fe/ Kia Sportage w tej kasie popatrz
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

03 Lut 2020, 15:46

Idecek napisał(a): Całkiem możliwe że taki samochód po prostu nie istnieje za taką cenę, wtedy bym prosił o propozycje po prostu najtańszych Suvow, w które nie trzeba non stop inwestować

SUV w takim budżecie(czytaj-pełnoletnie auto) siłą rzeczy będzie wymagał wkładu, a przez to, że to SUV, to ten wkład będzie większy, niż w jakimś popularnym kompakcie. W takim budżecie nie patrzy się na niezawodność marki, tylko ważny jest stan konkretnego egzemplarza. Przykładowo-zadbana królowa lawet Laguna II może być lepszym wyborem, niż zapuszczony Avensis.
Gdybym to ja szukał SUVa w takim budżecie, to poważnie zastanowiłbym się nad jakimś Ssangyongiem.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lut 2020, 18:04

Rozumiem, dzięki za pomoc, będę się zastanawiał jeszcze ;) a co powiedzielibyście o SUVie za ok. 30 tys ? Budżet mam większy, więc jeżeli warto to byłbym w stanie więcej dać żeby nie musieć pakować aż tyle.
Jeep grand cheeroke 3.7 z gazem myślałem, jakieś propozycje ?
Idecek
Nowicjusz

03 Lut 2020, 18:14

Idecek napisał(a):Rozumiem, dzięki za pomoc, będę się zastanawiał jeszcze a co powiedzielibyście o SUVie za ok. 30 tys ?

Szczerze :?: Wiele to nie zmieni. Auto będzie młodsze, ale dalej będzie co najmniej 10 letnie i równie dobrze możesz trafić na zadbane auto, jak i na odpicowanego trupa. Chyba, że będzie to Duster :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lut 2020, 21:55

od 35 tys możesz ze mną gadać w sprawie SUVa :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa – dzieła mistrzów
    Samochody z wyczynowej linii F Lexusa odznaczają się nie tylko wysokimi osiągami i bardzo dobrymi własnościami jezdnymi – podobnie jak wszystkie modele japońskiej marki premium słyną z niezawodności i doskonałej jakości ...