Najtańsze OC na kwartał

04 Paź 2009, 11:37

Witam, jestem posiadaczem Opla Vectry A 2.0 1992', autem jeżdżę od momentu zrobienia prawa jazdy czyli od dwóch lat. Teraz sprawa jest taka kończy mi się OC w linku za 2 tygodnie. Natomiast za jakieś 3 tygodnie kupuję od znajomego inny samochód i oczywiście potem zamierzam sprzedać Vectrunię. Z linku przysłali mi przypomnienie o zapłacie OC za rok czyli 805 zł, a jeszcze jak na złość stawki ostatnio wzrosły podobno o jakieś 20% ;/. Wiadomo nie chce tyle teraz wydawać na samochód który zaraz będzie sprzedawany, którego wartość na chwilę obecną jest nie zbyt wysoka + taki sobie wygląd. Półroczne rozwiązanie w linku jest jeszcze bardziej nieopłacalne. Jest niby jakaś możliwość odzyskania potem od nich części tych pieniędzy z rocznego OC, ale wiadomo jak to u nas jest..... ;/. Mółbym się dogadywać z kupującym żeby mi oddał część pieniędzy za ubezpieczenie, ale pewnie mało kto będzie chętny do czegoś takiego. Aha zniżki na autko są od mojego ojca full zniżki itd. Czy zna ktoś jakąkolwiek ubezpieczalnie co mi ubezpieczy autko na kwartał za niewielkie pieniądze powiedzmy do 150 zł? (no powiedzmy absolutne maximum do 200 zł) Chyba że istnieje jakieś inne rozwiązanie ^^.
Z góry dzięki
mrwhoope
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

04 Paź 2009, 17:34

Ubezpieczenie komisowe na miesiąc.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Paź 2009, 17:40

Najtańsze OC na rynku jakie znalazłem jest w AXA Direct, zresztą znajomi też mi mówili. Mało tego, ostatnio jechałem na wczasy i o 3.00 nad ranem siadła mi pompa paliwowa. Szybki telefon i holowanie gratis do najbliższego mechanika, nie wierzyłem za bardzo że tak szybko to można załatwić. ;) Dodatkowo AXA oferuje 50zł. obniżki na OC i 100zł. na AC jeżeli na ich stronie przy wpisywaniu danych do umowy wpiszecie czyjś numer polisy (niestety, mnie to ominęło, bo nie zwróciłem uwagi na tą opcję). Natomiast swój numer polisy można wykorzystać i polecić znajomym, zrobiłem tak raz i przysłali mi bon wartości 50zł. który mogę wykorzystać w wybranych sklepach. Naprawdę groszowe sprawy w porównaniu ze złodziejami z którymi miałem wcześniej podpisaną umowę. (!) Na stronie ubezpieczalni jest kalkulator który pomaga łatwo wyliczyć składkę, tańszej na rynku nie znalazłem!

PS. Jeżeli ktoś nie ma znajomego w AXA mogę podać mój numer polisy - BA1211932/09 .
da-mian2
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk

28 Paź 2009, 21:12

Sprawa jest prosta sprzedajesz samochód i osoba która kupi od Ciebie samochód musi wypowiedzieć ubezpieczenie OC w ubezpieczalni w której jest zawarte jak kupujący wypowie ubezpieczenie to ubezpieczalnia zwraca pieniądze Tobie.
Jak będziesz sprzedawał samochód to w umowie zawrzyj klauzule, że kupujący ma obowiązek wypowiedzieć ubezpieczenie OC w ciągu iluś tam dni i przy podpisywaniu umowy zapowiedz kupującemu o tym fakcie.
Jak to odbywa się dokładniej to musisz zapytać u swojego ubezpieczyciele bo jak wiadomo co kraj to obyczaj.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

28 Paź 2009, 21:52

jesli chcecie znizke a jestescie zdecydowani na polse w AXA to przy rozmowie z konsultantem powolajcie sie na polise znajomego a dostaniecie 50zl znizki na OC trzeba podac numer polisy mianowicie BA1086149/08 i macie znizke a jesli jeszcze AC to bedzie 100zl znizki
prezes1p1
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...