Najtansze OC w Polsce

15 Lip 2008, 21:06

Nie zalezy mi na zadnych bajerach w OC, chce tylko, zeby bylo jak najtansze i zeby w razie stluczki ubezpieczalnia nie migala sie od wyplaty i nei bylo z nia zadnych problemow.
Na wspolwlasciciela chce wziac wujka i kiedy spowoduje wypadek nie chce, aby polecieli mu po znizkach - czy mozna tak zrobic? (slyszalem, ze jest jakies ubezpieczenie wyzsze o 30 zlotych, ktore dopuszcza jedna mala stluczke w roku) czy wtedy wujek placilby wiecej?
Belele
Nowicjusz

16 Lip 2008, 17:11

Składka ubezpieczenia OC jest naliczana od rejonu,w którym jest zarejestrowany samochód,od wieku kierowcy,od ilości lat posiadania prawa jazdy.Tak więc w różnych rejonach kraju,cena będzie inna.Musisz poprostu podzwonić i popytać.Co do współwłaściciela,to ubezpieczalnie równiez patrzą na to,kto nim jest.Ale jak ktoś pojedzie tym samochodem i spowoduje wypadek lub kolizję i będzie to jego wina(nie ważne czy wyjek czy ty,czy nawet szwager lub dziadek),to zniżki i tak polecą wam obu,ponieważ ubezpieczenie nie jest na was,tylko na samochód.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Lip 2008, 13:06

Jeden z najtańszych ubezpieczycieli To MTU - Moje towarzystwo ubezpieczeniowe, jednak nie polecam nikomu, bo przez pół roku będziecie jeździć z płachtą kilku kartek papieru, zanim dostaniecie właściwą, małą polise.
Rumpel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Lip 2008, 22:36

Ja mam Allianz, najtansze, co znalazlam (z NNW czy jakos tak, w pakiecie OC masz MINI Car Assistance), nawet w MTU troche drozej ta sama opcja kosztowala, no minimalnie drozej, ale ponoc Allianz bardziej solidny jest, nie wiem 8)
Ukraina ridna maty, ne vkradesh ne budesh maty!
kevadra
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Mar 2011, 17:07

Ja polecam ubezpieczenie OC i AC w AXA.
Obliczałam składki w różnych towarzystwach ubezpieczeniowych i tam wyszło najtaniej.

Wystarczy wejść na stronę, gdzie możesz obliczyć swoją składkę: https://www.axadirec...uote/index.aspx
Ostatnio edytowany przez nika123, 20 Mar 2011, 22:49, edytowano w sumie 1 raz
nika123
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Mar 2011, 18:32

nika123 ameryki nie odkryłeś z tą stroną.
a jak zadzwonisz pogadasz to cena robi się inna.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
    Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...

23 Mar 2011, 12:45

proponuję skorzystać z porównywarki i zobaczyć oferty kilkunastu firm za jednym zamachem.
http://ipolisa.pl/partner/1406/standalone/

dodatkowo sprawdzając cenę w AXA możesz użyć kodu BC/2245516/00 będziesz mieć niższą cenę.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
Ostatnio edytowany przez DariuszSawicki, 23 Mar 2011, 23:56, edytowano w sumie 1 raz
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam