Najtańszy samochód z gazem

14 Wrz 2015, 19:03

Witam, poszukuję jakiegoś taniego autka (nie chodzi mi o konkretne ogłoszenie tylko marka, model, najlepszy silnik).
Wymagania:
- Możliwość znalezienia egzemplarza bez jakiejś większej rdzy
- Instalacja gazowa
- Silnik jakieś 70 KM w górę
Do tej pory patrzyłem tylko na Opla Astrę F 1.6 75KM 8V (podobno te silniki bardzo dobrze radzą sobie z gazem).
Nie mam jakiejś określonej ceny, ale chcę na ten cel przeznaczyć możliwie jak najmniej.
Za czym mogę się jeszcze rozejrzeć?
Z góry dziękuję za pomoc :)
rafal1730
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

14 Wrz 2015, 19:08

rafal1730 napisał(a):Nie mam jakiejś określonej ceny, ale chcę na ten cel przeznaczyć możliwie jak najmniej
Skoro tak, to liczą się dane egzemplarze/ogłoszenia. Nie da się jednoznacznie wyłonić modelu/marki
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Wrz 2015, 19:15

Tylko nawet nie wiem na jakie patrzeć, a wpisanie ceny na OLX nic mi nie da, bo teraz pełno samochodów za 3 tysiące, które mają zaniżoną cenę tylko do ogłoszenia.
Chodzi mi o jakieś modele realne do znalezienia w okolicach ceny jak te Astry, które za około 3 tysiące można już przebierać.
rafal1730
Początkujący

14 Wrz 2015, 19:17

Zobacz Toyotę Starlet/Citoren AX
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

14 Wrz 2015, 19:22

Na te dwa modele zerknę.
Coś jeszcze?
Nie musi to być też takie małe autko, na Astrę patrzyłem w sedanie.
rafal1730
Początkujący

14 Wrz 2015, 19:29

Moim zdaniem w relacji osiągi/spalanie wygrywa Honda Civic 1.5 VTEC-E. Auto pali jak 1.0, a jedzie jak 2.0 (oczywiście trzeba wtedy korzystać z wysokich obrotów). Do Civica tylko sekwencja na b.dobrych podzespołach. Uwaga na rdzę.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Citigo - samochód do miasta
    Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...

14 Wrz 2015, 19:36

9 tysięcy to jednak dla mnie za dużo, na te Hondy patrzyłem ale niestety większość w mniejszej cenie jest już po dużej przygodzie z rdzą.
rafal1730
Początkujący

14 Wrz 2015, 19:50

Kieł napisał(a):Citoren AX

Również polecam ten samochodzik, fajny i ekonomiczny. Dziadek miał w dieslu 1,5 i palił tak gdzieś około 4 litrów ON w trasie a w mieście 5-6 litrów. Awaryjność na dość niskim poziomie. Benzynowe silniki też dużo nie palą a jak masz gaz to w ogóle jeździsz prawie za darmo.
Ja od siebie polecam fiata punto I generacji 1,2 lub VW polo 6n 1,4 albo diesla 1,9 sdi (ale ten to dla bardzo spokojnych kierowców)
Albo taki rover którego wczoraj wrzucał na forum Barol:
[link do oferty na Olx wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Wrz 2015, 20:17

Dokładnie,Rover z mojej dzielnicy praktycznie od nowości w jednych rękach ale niestety kolega jest z Wawy więc trochę km ma do przebycia.

zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - trochę bieda edition i podpicowany ale dobrze wygląda.
[link do oferty na Olx wygasł] - bardzo ładnie utrzymana i jest nawet klima.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - tylne nadkola do ogarnięcia,długi przegląd i OC.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012