Nalot na dachu

14 Sie 2017, 10:48

Mam problem z jakims nalotem na dachu Nie pamietam kiedy on sie pojawil ani w jakich okolicznosciach, ale po myciu samochodu staje sie to mniej widoczne oraz daje sie to zdrapac jednak jest to bardzo ciezkie. W jaki sposob sie tego pozbede ? Czy polerowanie reczne wystarczy ? Jesli tak to jakimi srodkami ?
Dafiq
Nowicjusz

Auto: Toyota Corolla E11 lift

14 Sie 2017, 11:28

Trochę cieżko ocenić ale wydaje mi się ze to nieudolnie zrobiona zaprawka i warstwy lakieru się od siebie odklejają. Kolejny etap to będzie jego odpadanie. Miałes coś tam naprawiane? Rdza pod szybą?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Sie 2017, 11:46

Niee, nic nie bylo tam robione ;/ nie jestem pierwszym wlascicielem ale wydaje mi się ze od kiedy samochod jest u mnie w rodzinie to dopiero wtedy się pojawilo, ale nic nie bylo w tamtym miejscu robione. To wyglada na jakiś nalot, bo tak jak mówię jak samochod bylo mokry to udalo sie zdrapac kawaleczek i pod spodem wyglada to normalnie
Dafiq
Nowicjusz

Auto: Toyota Corolla E11 lift

14 Sie 2017, 12:14

Teraz powiekszylem sobie na laptopie (wcześniej na telefonie oglądałem) i w 100% potwierdzam swoją wcześniejszą wypowiedź. Była malowana zaprawka nieudolnie i to co zdrapujesz to jest lakier który odpada od spodniej warstwy. Żadna pasta tego nie załatwi, trzeba ponownie lakierować ale nic straconego bo i tak widzę że masz rdzę wokół szyby więc trzeba zrobić. Koszt około 500 zł
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Wrz 2017, 11:18

Tak jak pisze Kao, tutaj również polecam raz jeszcze lakierować dach pod kolor, ponieważ nalot nie zniknie pod wpływem działania kosmetyków, to kwestia wcześniejszej- prawdopodobnie spartaczonej roboty lakierniczej.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3