Naped na tylnia os

13 Maj 2007, 16:40

Tak tylni jest nadsterowny,a przedni podsterowny. Natomiast 4WD jest i taki i taki. Np Lancer EVO powiedzmy VIII przy jeździe na zakrętach w zimie wydaje się być najlepszy ale tu trzeba znać zasady kierowania autem z napędem 4WD gdyż EVO przy wciskaniu non stop pedału gazu na łukach może bardzo łatwo wylecieć. Ja w zimie poruszam się Nissanem Terrano I 3.0 V6 z włączonym 4WD i nie muszę manewrować pedałem gazu na zakrętach. Natomiast kolega szczęśliwy posiadacz EVO VIII już musi. Poprostu trzeba znać technikę jazdy pojazdem 4WD i nie masz problemów. Ja nie widzę żadnej różnicy jak wsiadam do samochodu z FWD czy RWD a nawet 4WD. To wszystko zależy od tego jakim kierowcą jesteś.

Miejscowość: z laptopka :D

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jak zadbać o równomierne zużycie opon?
    Zdarza się, że zauważymy na oponach nierównomierne zużycie. Co w takim przypadku należy zrobić? Czy jest to niebezpieczne? Niestety, na nierównomierne zużycie opon może wpływać kilka czynników które ...