05 Sty 2010, 16:01
Witam!
Niestety po 250 000 km przejechanych moim CDI 220 Kombi zaczęły się problemy z automatyczną skrzynią biegów. Przy prędkości ok. 80km na godzinę skrzynia nie mogła się zdecydować czy ma być 4 czy 5 bieg i ta usterka potęgowała się z dnia na dzień. Potem pojawiły się szarpania w czasie zmian na pozostałych biegach, więc było już jasne że będą koszta. Jako mieszkaniec Falenicy, mam blisko do Józefowa, gdzie znajduje się "AUTO JÓZEFÓW" specjalizujące się w naprawach automatycznych skrzyń biegów. Komputer nie podawał nic na temat błędów, więc zmartwienie jeszcze gorsze - mechanika!! Po rozbiórce skrzyni okazało się, że trzeba regenerować sprzęgło hydrokinetyczne, bo ledwo dyszy, płyta sterująca do naprawy, a przy okazji, skoro już wszystko było na wierzchu, wymiana kompletu tarcz, podkładek, uszczelek i układu planetarnego. Niestety koszta spore, ale już po paru dniach miałem samochód do jazdy. Skrzynia jak nowa - zmiana biegów ledwie wyczuwalna i silnik znowu nie pracuje bez sensu. Zakład udzielił 6cio miesięcznej gwarancji, bez limitu kilometrów, co w moim wypadku jest b. ważne. Mogę więc spokojnie polecić zakład w Józefowie wszystkim, których spotkało podobne nieszczęście! Pozdrawiam miłośników Mercedesa!!!