REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):W dużym mieście? Ja mam warsztat w mieście liczącym prawie 127 tyś ludzi...Myślę, że to duże miasto.
Tylko zauważ, że nie każdy może sobie odliczyć pełną kwotę brutto. Nie zawsze warsztat może Ci wystawić zwykły rachunek z tego co wiem. Zresztą mniejsza o to bo uważam że za 20 min. pracy to bardzo wysoka stawka godzinowa wychodzi wyższa niż w ASO.szybki napisał(a):Ale nie wiemy czy 400zł brutto. Bo jak brutto na fakturkę to mamy 325 zł.
LKempinski napisał(a): do tego wymiana osuszacza i czynnika wraz z odgrzybianiem i poszło kolejne 700 zł.
Powiem że drogi ten osuszacz. Pytanie jak daleko trzeba się posunąć żeby go wymienić . Bo odejmując jego cenę to za jego wymianę , za czynnik , odgrzybianie wzięli 420 zł . Weżcie mnie uświadomcie czy cena adekwatna . Można tutaj też dyskutować . Generalnie to w temacie to jakaś paranoja . Była awaria sprężarki . Mechanik wymontował , zaproponował nówkę , nie miał w ofercie .Choćby by była to cena zaporowa. To regeneracja . Zrzucił to na Ciebie i wcale się nie dziwię . Też bym tak postąpił . Ale to od początku zły tok postępowania . Klima nie domaga to trzeba było udać się do firmy która to zrobi od a do z . Ale jest kolejne ale . Się poje...o tym od klimy . Oni to tylko napełniać i nic poza tym . Że nieszczelność , że kompresor się nie załącza to do mechanika . A co kupili sobie maszynę robią kasę a jak jest problem to umywają ręce . Stąd są tematy ten tyle a tamten tyle , drogo czy nie . Ostecznie wychodzą kolosalne koszty bo każdy chce zarobić .LKempinski napisał(a):osuszacz 280 zł
Nie bronię mechanika ale wydaje mi się że to nie było te 40 minut a dużo więcej . Ty tyle widziałeś więc tak to oceniasz . Ale wyjął kompresor . Zdjął pasek klinowy . Ty zabrałeś kompresor do naprawy . Nie wziąłeś auta , zostawiłeś u niego . On się z nim bujał po placu . Bez paska odpalać dla przejazdu czy pchać ? Regeneracja trwała ile musiała . Tam nie naciskałeś bo gość by Cię zlał . Jak już miałeś ten kompresor to nagle przyszła Ci ochota na jazdę . Nacisnąłeś na mechanika że już i teraz . Nie bacząc czy on ma czas . Może się mylę ale to tak zazwyczaj wygląda .LKempinski napisał(a):400 zł za 40 minut pracy