moja ukochana Astra G w dieselku już się całkowicie wysłużyła i poszła dosłownie na złom i teraz szukam jej godnego następcy.
W sumie to jeszcze wroce do tej Astry, mialem ja jak juz napisalem w dieslu, byl to nadwozie typu kombi, wiec calkiem duzo mozna bylo wrzucic do bagaznika.
Opel jako sam z siebie mnie nie zawiodl nigdy, wlasciwie to wymienialo sie to co sie zuzylo, a nie nagle rozlecialo, ale zjadla go juz ruda i coraz wiecej bylo tych drobnych usterek.
Przechodzac do sedna to teraz szukam auta:
-do 19 000 zł,
-diesel/benzyna (czytalem temat o dieslu, ale ten w astrze jakos nie zniszczyl mnie finansowo, a pieniędzy zostało w kieszeni z jego spalania wzgledem benzyny),
-przebieg 13 000 km na rok,
-jezdze praktycznie tylko po trasie,
-kombi/liftback,
-silnik tak do dwoch litrów,
-auto mam prakycznie 80% czasu zaladowane, to fajnie by bylo gdyby zawieszenie to zniosło,
-tempomat (oj to bym chcial bardzo

-czujniki parkowania,
-klimatyzacja,
-elektryczne szyby,
-rozsadne koszty utrzymania
Naturalnym wyborem byłaby dla mnie Astra H 1.9 CDTI 120KM/150KM lub 1.8 140KM ale w oko wpadła mi Vectra C liftback i sie zakochalem, super to wyglada w liftbacku i pojemne i przestrzeni duzo - silniki te same.
Doradźcie mi proszę na co jeszcze mogę zwrocic uwagę lub jaki silnik wybrać z tych co podałem lub innych.
Czekam na odpowiedzi