Dawno mnie nie było na tym forum także witam wszystkich.
Szukam jakiegoś solidnego auta w kwocie 13 tys. max. Civic daje mnóstwo frajdy ale zrobił się za ciasny
Wymagania:
- klima
- 4 drzwi
- benzyna (może być z gazem)
I oczywiście to co chcieliby wszyscy czyli dobre osiągi przy relatywnie jak najniższym spalaniu
![Cool 8)]()
. Chociaż wiem, że będzie trudno trafić coś równie żwawego. Zawsze mógłbym zakupić 4 drzwiowego civica z tym silnikiem albo 5 drzwiówkę z 1.8 169 km ale trzeba czegoś innego spróbować.
I tutaj nie wiem co wybrać, czasu na zakup daję sobie sporo bo póki co jakoś tam się cifem jeździ, także ogólnie o propozycje aut mi chodzi, ich mocne strony itd. Konkretne egzemplarze mnie nie obchodzą jak na razie, jak będę wiedział co, to sobie poszukam najlepszego egzemplarza
![Wink ;)]()
.
Przemyślenia:
Golf 4 \ Bora - tylko nie wiem jaki silnik brać. 1.8 T z tego co czytam strasznie delikatny i lubi sobie wypić a wcale jakiś super żwawy nie jest. 2.3 V5 nieźle brzmi natomiast paliwożerność jest minusem. Chyba najodpowiedniejszy byłby 2.0 8V z gazem, ale osiągi..
Toledo II - i tutaj nie wiem w jaki silnik się pakować. Najłatwiej chyba kupić 1.8 20V bo tego troszkę jest, jakieś opinie by mi się przydały.
Toyota Corolla IX - tutaj nie wiem jaki silnik i niewiele o tym aucie ogólnie wiem.
Nie biorę pod uwagę Audi A3 i A4. Nie podobają mi się i są bardzo oklepane na naszych drogach (tak wiem, myślę nad golfem
![Wink ;)]()
)
Passat i octavia też odpada z wyżej wymienionych powodów. Chyba, że jest jakaś ciekawa wersja.. wtedy można się zastanowić.
Jestem otwarty na wszelakie propozycje. Także śmiało.