Następca Citroena C4 do 8000-10 000zł

27 Maj 2021, 08:59

demirbiras napisał(a):A porównania do Maserati czy Alfy Romeo przemilczę bo rozmowa jak w gimnazjum...

Ale ja nie porównuje tylko informuję, ze alfa i maserati to fiat
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Maj 2021, 11:32

Ładna ta Kia Shuma II, będę musiał poczytać o tym aucie bo przyznam że jest dla mnie anonimowe.

Edit. Bardzo mało znalazłem na temat tego modelu, chyba to jakaś egzotyka bardziej.

Tutaj mi jeszcze taka Carisma wpadła w oko:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Lancer:

[link do oferty na Olx wygasł]

Barol napisał(a):Bardzo ładna ale brak klimy.

Właśnie ta Octavia ma seryjnie klimę, tyle że nienabita od 3 lat , nie chłodzi i sprzedawca o niej nie wspominał.
Sly1005
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Wadowice

27 Maj 2021, 22:04

Sly1005 napisał(a):Ładna ta Kia Shuma II, będę musiał poczytać o tym aucie bo przyznam że jest dla mnie anonimowe.

Sprawdziłem z ciekawości jej historię i nie napawa optymizmem..
Auto między 2018 a 2020rokiem zrobiło raptem 1000km a parę dni temu na przeglądzie dostało negatywa,parę dni póżniej pozytywny i w dniu przeglądu wystawiony od razu na sprzedaż.. Śmierdzi na kilometr..

Sly1005 napisał(a):Właśnie ta Octavia ma seryjnie klimę, tyle że nienabita od 3 lat , nie chłodzi i sprzedawca o niej nie wspominał.

Czyli parę stówek do tysiaka na jej ogarnięcie,zawsze to jakiś argument na zbicie ceny. Jak będzie ok i jakby zszedł do 4000zł to warto się zastanowić.

Carisma to kibel z kilometra,odpuść..
Lancer patrząc na inne ogłoszenia cena wygórowana a koszt zrobienia samych nadkoli to +/- 1000zł do tego pakiet startowy (sam olej i filtry jak sprzedający wspomniał do tego dochodzi rozrząd standardowa rzecz po kupnie no i coś innego na pewno wyjdzie więc kolejne +/- 1000zł).
Do tego "Cena uważam, że jest uczciwa zważywszy na to co wsadziłem w samochód". Przy kupnie samochodu mało kogo obchodzi ile kto wsadził w ten samochód.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Maj 2021, 11:23

Mam jeszcze pytanie o ten silnik 1.6 w Octavii, to nie jest ten polecany MPI? Czy tam siedzi SR?

Hmm, obniżył szybko z 4900 na 4200zł :unsure:

Tutaj kolejna Octavia, ale sprowadzona:

Jutro te auta będę oglądać.
Sly1005
Początkujący

28 Maj 2021, 21:58

Sly1005 napisał(a):Mam jeszcze pytanie o ten silnik 1.6 w Octavii, to nie jest ten polecany MPI? Czy tam siedzi SR?

Tutaj jest SR.

Sly1005 napisał(a):Hmm, obniżył szybko z 4900 na 4200zł

Na dniach kończy się przegląd i opłaty więc chcę szybko sprzedać.

Zielona Octavia ładna ale te silniki lubią olej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Maj 2021, 22:30

Duża jest różnica pomiędzy tym SR a MPI? Chodzi mi o usterkowość, wiem że moc taka sama praktycznie.
Sly1005
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Koncepcyjne opony bez powietrza od Toyoty
    Toyota Motor Corporation pracuje nad pełnymi oponami, które mają obniżyć masę samochodów i poprawić osiągi. Opony pozbawione powietrza są opracowywane z myślą o autach elektrycznych i wodorowych. Toyota zaprezentowała ...

28 Maj 2021, 22:51

Nie, takie samo spalanie, osiągi i ogólnie dobrze się trzymają.
Gość114260

29 Maj 2021, 09:37

Ładna Bora z 1.6 :

Sly1005
Początkujący

29 Maj 2021, 22:33

Mało zdjęć żeby ocenić ale widać rudą na początku progu (standardowe miejsce w Borach/Golfach tak samo jak doły przednich błotników,ciekawe jak to wygląda z drugiej strony).
Barol
Awatar użytkownika

18 Cze 2021, 20:16

Witam po krótkiej przerwie. Niestety nadal nie znalazłem auta godnego uwagi, byłem oglądać te dwie Skody Octavie I z 1.6 - na żywo wyglądały dużo gorzej... Jedna jakieś wgniecenie w progu, sporo rdzy, do wymiany sprzęło i sonda lambda, z rury kapał olej przy przygazowaniu. Natomiast ta druga starsza z 1999 roku miała rdzę praktycznie wszędzie, na zdjęciach nic nie było widać więc jechałem na marne ponad 100km...

Co myślicie o tej Borze? W sumie mam ją na miejscu:

Sly1005
Początkujący

18 Cze 2021, 20:39

No właśnie masz na miejscu więc nic nie tracisz..
Po zdjęciach wygląda ok.
Barol
Awatar użytkownika

21 Cze 2021, 15:24

Dzisiaj obejrzałem sobie to auto, wcale nie takie zadbane... Dużo obcierek, wymieniane przednie błotniki, wnętrze prócz foteli średnio zadbane-brak wielu zaślepek, kluczyk poklejny taśmą. Kierownica krzywo ustawiona, w czasie jazdy pedał gazu był bardzo twardy. Klimatyzacja niesprawna ani żadne z lusterek elektrycznych.
Sly1005
Początkujący

22 Cze 2021, 05:03

U mnie w mieście jest do wzięcia Civic,od nowości w jednych rękach i mały przebieg.
Barol
Awatar użytkownika

22 Cze 2021, 19:00

Dzięki za info, zapoznam się z tą ofetą.

Znalazłem jeszcze:

Trochę ponad budżet bo 12000zł:

tutaj drugi, co ciekawe też z Krakowa:

Fiat Grande Punto z pl salonu:

Corolla:

Sly1005
Początkujący

22 Cze 2021, 21:04

Fiata z salonu można obejrzeć, ale te coupe wynalazki bym chyba odpuścił osobiście.
Poza tym czego szukasz? bo 130 konne coupe a fiat 1,4/ 70 konny to jednak jest różnica
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Skrzynia biegów: Manualna