Nauka jazdy.

10 Wrz 2006, 15:40

Czy sa jakies dodatkowe szkoly nauki jazdy oprocz takich co kazdy tam przejedzie "piec" metrow i ma prawko :D, chodzi o to zeby sie dobrze nauczyc jezdzic i to naprawde dobrze m.in. drift itp ??
invitto
Nowicjusz

10 Wrz 2006, 15:46

invitto napisał(a):Czy sa jakies dodatkowe szkoly nauki jazdy oprocz takich co kazdy tam przejedzie "piec" metrow i ma prawko :D, chodzi o to zeby sie dobrze nauczyc jezdzic i to naprawde dobrze m.in. drift itp ??

Witam,
Są dodatkowe szkoły jazdy np. Szkoła Auto. Tylko szkolenie kierowców to strasznie wysokie kwoty rzędu 600zl za dzien szkolenia a nawet więcej :?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

10 Wrz 2006, 19:37

To co oni tam ucza latac tymi samochodami ze takie koszty :D:D
A zna ktos jeszcze jakies szkoly oprocz "Szkola Auto"??
invitto
Nowicjusz

09 Sty 2007, 16:30

Niestety jeśli chcesz się nauczyć dobrej jazdy to tylko jak to ArteK powiedział trzeba zapłacić grubą kasę.Nigdzie indziej nikt cię nie nauczy Drifftu lub innych samochodowych wariacji.Niestety wszystko kosztuje.
najlepsze auta : BMWM3-Nissan Skyline-Lamborghini Gallardo
Piotr3k
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Sty 2007, 23:33

większość polskich kierowców rajdowych (no może kilkoro z nich :) ), a przynajmniej Ci co mają znane nazwisko, prowadzą swoje szkoły jazdy. Wystarczy poszukać oficjalnych ich stron przez Google. Ale taki koszt szkolenia to tak jak ktoś pisał wyżej kilkaset do ponad tysiąca za dniówke. A cena jest uzależniona od tego czy uczysz się na swoim samochodzie, czy na samochodzie szkoły, czy np jest to cały piknik firmowy z przejażdzką rajdówką po zamkniętym odcinku specjalnym dla uczestników, wtedy cena za taką impreze to nawet 40 tyś PLN i więcej :) Nikt za darmo nie udostępni miejsca, samochodu i wiedzy. Policz ile auto spali na godzinę takiego treningu jak będziesz je piłował cały czas na wysokich obrotach (a do tego koszt zużycia samochodu, opon , który przy takim traktowaniu też nie jest niski).
Pozdrawiam
A jeszcze Opel ma chyba na Bemowie w wawie swoją szkołe.
A kupując Subaru impreze możesz brać udział w szkole subaru. Kupując forda Focusa ST220 w salonie dostaje się gratis trzy lekscje jazdy w szkole Czopika :) więc może kup samochód to będzie gratis :)
Pozdrawiam
stanik
Nowicjusz

14 Paź 2015, 16:13

Jeśli chodzi o nauke jazdy, to mój instruktor mi powiedział, ze szkoły ucza tylko zdac egzamin...poegzaminie poradzil mi, zeby jeszcze sie zapisac na do szkolenie i skorzystałem.... wiele się tam nauczyłem o praktycznej stronie jazdy
karkosz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Mazda
Silnik: Diesel
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy obwodnice miast powinny być płatne?
    Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.