Navi która mierzy powierzchnię

17 Sty 2009, 14:52

Witam.
Może był już ten temat poruszany ale nie znalazłem go.Chciałbym kupić nawigację która może mierzyć też powierzchnię i żeby miała duży wyświetlacz.Jeśli znacie takie to podajcie marki i modele.Mogę na nią wydać do 1500zł.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

19 Sty 2009, 18:15

Więc jak tu nikt nic nie wie to gdzie mam popytać?
W sklepach nie wiedzą nawet jak wgrać nową mapę a co dopiero o możliwościach!
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

19 Sty 2009, 20:06

Jeżeli chcesz mierzyć powierzchnię np. działki można zastosować program Oziexplorer
-wersja na win do zaznaczenia i zapisania punktów pomiarowych działki w terenie,
- i wersja na PC do zaimportowania tychże punktów i obliczenia powierzchni (wersja na PC oziego posiada taką funkcję) .

Obydwa programy powinne być dostępne bez większych problemów w sieci.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

19 Sty 2009, 20:15

E...... tam ..... leniwy jesteś Kolego Motorro! Wpisz w Google - gps pomiar powierzchni - i napewno coś znajdziesz :wink:
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

20 Sty 2009, 16:31

Tak znalazłem, ale nikt nie był w stanie napisać model nawigacji która mierzy i nawiguje bez potrzeby podłączania/przesyłania danych na PC!A mi chodzi o taką że nawigacja ma mnie doprowadzić do miejsca i ma zmierzyć powierzcznię działki za jednym razem.Podczas pobytu w sklepach z elektroniką(PC, nawigacje, laptopy itd.) nikt nie zdołał odpowiedzieć na to pytanie.Kilka osób odpowiedziało mi nawet że nie ma takich nawigacji, a wiem że są bo znajomy ma (niestety model i marka nieznana-wszystko pozdzierane,starte i nie ma instrukcji).W goglach ciężko coś znaleźć żebyś uzyskał satysfakcjonującą odpowiedź.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...
    BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
    Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...