Navi która mierzy powierzchnię

17 Sty 2009, 15:52

Witam.
Może był już ten temat poruszany ale nie znalazłem go.Chciałbym kupić nawigację która może mierzyć też powierzchnię i żeby miała duży wyświetlacz.Jeśli znacie takie to podajcie marki i modele.Mogę na nią wydać do 1500zł.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

19 Sty 2009, 19:15

Więc jak tu nikt nic nie wie to gdzie mam popytać?
W sklepach nie wiedzą nawet jak wgrać nową mapę a co dopiero o możliwościach!
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

19 Sty 2009, 21:06

Jeżeli chcesz mierzyć powierzchnię np. działki można zastosować program Oziexplorer
-wersja na win do zaznaczenia i zapisania punktów pomiarowych działki w terenie,
- i wersja na PC do zaimportowania tychże punktów i obliczenia powierzchni (wersja na PC oziego posiada taką funkcję) .

Obydwa programy powinne być dostępne bez większych problemów w sieci.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

19 Sty 2009, 21:15

E...... tam ..... leniwy jesteś Kolego Motorro! Wpisz w Google - gps pomiar powierzchni - i napewno coś znajdziesz :wink:
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

20 Sty 2009, 17:31

Tak znalazłem, ale nikt nie był w stanie napisać model nawigacji która mierzy i nawiguje bez potrzeby podłączania/przesyłania danych na PC!A mi chodzi o taką że nawigacja ma mnie doprowadzić do miejsca i ma zmierzyć powierzcznię działki za jednym razem.Podczas pobytu w sklepach z elektroniką(PC, nawigacje, laptopy itd.) nikt nie zdołał odpowiedzieć na to pytanie.Kilka osób odpowiedziało mi nawet że nie ma takich nawigacji, a wiem że są bo znajomy ma (niestety model i marka nieznana-wszystko pozdzierane,starte i nie ma instrukcji).W goglach ciężko coś znaleźć żebyś uzyskał satysfakcjonującą odpowiedź.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika