Nawigacja do Larka Freebird program do navi

29 Cze 2014, 13:57

Witam

Jestem dosc swiezy w temacie nawigacji. Do tej pory jezdizlem bez.
Kupilem od kumpla nawigacje Lark Freebird 35.8. Niestety nie dostalem karty z mapka. Potrzebowalem na nastepny dzien, wiec na szybko sciagnalem z chomika jakiegos nieaktualnego pirata i wgralem.

Jednak chcialbym zaczac korzstac legalnie z aktualnej mapy(pare razy wjechalem w krzaki).

Z tego co sie zorientowalem to nie jest to takie proste, ze kupie sobie aktualizacje i tyle - poniewaz nie mam czego aktualizowac :D Wiec wychodzi na to, ze dalem pieniadze za cos czego tak na prawde nie moge uzywac. Bo czasami nowa nawigacja jest tansza niz zakup mapy.
Czy moglbym jakos uzyskac za darmo od larka program do navi?

Znalalem automape ale kosztuja majatek(ponad 400zl za zakup i z 150 za aktualizacje).
Moge tez kupic jakas apke navigo czy cos za okolo 150 i potem atualizowac troche taniej.

Widzialem tez, ze programy nawigacyjne na androida sa znacznie tansze. Czy w tym jest jakis haczyk?

Wiec widze dwie drogi:
1. kupic apke na larka i korzystac dalej z niego
2. olac larka, kupic apke na androida, uchwyt samochodowy za 30zl i ladowartke za kolejne 30zl

Ogolnie chcialbym po prostu miec mozliwie jak najnizszym kosztem dobra nawigacje do auta - co polecacie zrobic w mojej sytuacji?
Stannny
Nowicjusz

Auto: Brak

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Bezpieczna jazda po zmroku
    Jesienią dni stają się coraz krótsze, dlatego kierowcy częściej prowadzą auto już po zmroku. Jazda w takich warunkach jest o wiele trudniejsza niż przy świetle dziennym, zwłaszcza w miejscach nieoświetlonych latarniami ...