Witam.
Planuje kupić nawigację do samochodu za około 300zł.
Na allegro jest ich bardzo dużo więc ciężko się zdecydować.
Może ktoś mi polecić jakiś konkretny model?
Ja mam Lark Freebird 35.0 i dobrze się sprawuje. Kolega ma od kilku miesięcy i też nie narzeka. Można wgrać i używać innego programu do nawigacji bez odblokowywania (ja mam Auto Mapę 5.0.5). Pamięci wewnętrznej ma 1 GB, więc chcąc wgrać mapę Europy musisz dołożyć 2 GB kartę SD.
Weź jeszcze pod uwagę GoClever. Zazwyczaj jest z MapąMap, ale też można używać innego oprogramowania (można odblokować urządzenie, albo podmienić pliki w pamięci urządzenia)
MIO MOOV 200 jak najbardziej.Na peb.pl masz Mio Moov 200 panel + automapa i masz sprzet extra za śmieszną kase.Oczywiście karta SD 2 GB do tego i mapa europy na niej.
Możesz kupić MIO,Smarta,Akirę.Można je odblokować do poziomu Windows CE i ze zwykłej nawigacji masz palmtopa,na którym możesz oglądać filmy,zdjęcia,mp3,mp4 itd.Można tez wgrać zamiast np. Mapy Map najnowszą Automapę 5.1.1 plus dodatki.Oczywiście musi być karta SD 2 GB.Nie wiem,jak chodzą inne nawigacje po odblokowaniu,ale te co wymieniłem,chodzą bez problemu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Jazda pod prąd - niezgodnie z obowiązującym kierunkiem ruchu Jazda niezgodnie z obowiązującym kierunkiem ruchu ma różne przyczyny. Wielu kierowców robi to, będąc pod wpływem alkoholu. Niektórzy są zbyt zmęczeni, aby dostrzec znaki drogowe. Innych gubi dekoncentracja ...
Silnik benzynowy 1.0 TCe 110 i TCe 100 LPG - Dacia Jogger Dacia Jogger jest oferowana z gamą silników dostosowanych do potrzeb wszystkich rodzin, obejmującą nowy silnik benzynowy 1.0 TCe 110 i dwupaliwowy silnik benzyna/LPG TCe 100 LPG. TCe 110 – nowy silnik Dacia Jogger ...
Manta 060 też poniżej 300.Ale czy to dobry wybór? Ja wiele nie jeżdze ,potrzebna głównie w większych miastach.Orginalnie wychodzi ona z MapaMap.Czy to do przyjęcia?
Bądżmy szczerzy - za 300 zeta kupi się navi , ale...........
Jest tam jakieś oprogramowanie ( najczęściej Mapamap ) z tym że nie w pełnej wersji i niekiedy z bardzo nieaktualnymi mapami . Można to zauktualizować ......... za dodatkową opłatą ( Mapamap - koszt 50 zł w promocji , a noramalnie ok 100 .) Zycie jest jednak takie że kupujący tak tanie urządzenia wgrywają pirackie mapy , najczęściej Automape
witam moze pisze nie w tym temacie ale czy ktos mogl by mi wgrac dobra mape europy z dokladna Polska na SD do JVC kc-px501?oczywiscie bede sklonny zaplacic za karte i mapke;]ile to by moglo kosztowac?
ja akurat posiadam nawigację Vordon, bardzo jestem z niej zadowolony, mam ją rok i przejechała ze mną pół Europy, niska cena bo za 4.3 cala trzeba zapłacić 230 zł i dobra jakość, polecam
[link do oferty na Allegro wygasł]
Polecam nawigację od allegrowicza norpen007: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty Już jakiś czas mi bardzo dobrze służy: wybiera szybkie trasy, działa precyzyjnie, dołączona mapa jest dobra, a głośniki nadają wyraźnie.
Wady: nieco spartański design menu urządzenia (mapa jest już gładsza), bateria dość szybko się wyładowuje.
Nie miałem problemów z wysyłką ani kontaktem, jeszcze raz polecam.
Ostatnio edytowany przez arekk10, 12 Maj 2011, 00:44, edytowano w sumie 1 raz
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.