Nawigacja

19 Kwi 2007, 17:33

Chce kupić nawigacje satelitarna do auta tylko kompletnie się na tym nie znam co byście doradzili autem będe jezdził do angli oczywiście poszukuje czegos w normalnej cenie
Melon1978
Nowicjusz

20 Kwi 2007, 20:44

nie chce sie wtracac, poniewaz nie jestem moderatorem, ale ten post moim zdaniem powinien byc umieszczony w dziale "kupię"

Ale jak juz cos, to masz link, w ktorym znajdziesz ciekawe oferty i cos sobie napewno wybierzesz, pozdrawiam :D

http://katalog.wp.pl/www/Biznes_i_Ekono ... caid=139a5
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

20 Kwi 2007, 22:05

nie zaglądałem do tych linków, ale wybierz ofertę, gdzie masz darmowe lub tanie aktualizacje map.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

21 Kwi 2007, 06:11

Dlaczego mam umieszczac post w dziale kupie jezeli prosze tylko o rade ale dzięki za link
Melon1978
Nowicjusz

21 Kwi 2007, 09:40

w dziale kupie, ludzie pierw pisza ze kupuja a po chwili pytaja sie o zdanie to tak jak w twoim poscie, to normalne, ale mam nadzieje ze cos sobie wybrales, pozdrawiam
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

17 Maj 2011, 22:48

Polecam nawigację 4,3 z mapą Polski i Europy od tego allegrowicza: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Wgrana mapa jest co najmniej dobra, moduł GPS też jest dobry (znaczy się moim zdaniem jest dość precyzyjny, choć oczywiście zależy to od miejsca gdzie jesteśmy). Ekran jest czytelny a głos z nawigacji wyraźny i głośny, bezproblemowo gmerało mi się w ustawieniach w czasie postoju, niestety w czasie jazdy jest znacznie gorzej (dotykowy ekran wymaga odrobinę przyzwyczajenia, a na wybojach ciężko o precyzję - dodam że robiłem to także jako pasażer, jest łatwiej niż z kierownicą w ręku, ale nadal trochę brakuje do mojego pełnego zadowolenia z funkcji głaskania).
Dodatkowe zalety które nie bardzo miałem okazję wykorzystać, a są wymienione u sprzedawcy:
- odblokowane urządzenie - wgrana mapa jest na tyle dobra że nie widzę potrzeby jej zmiany, niby i tak jest łatwiej niż z zablokowaną, ale nie chce mi się z tym bawić, szukać lepszej...
- oglądanie filmów (jestem w samochodzie, dzieciaki mają DVD przenośne, ja mam kierownicę)
- słuchanie muzyki (MP3) - od tego mam radio
- podłączenie kamery cofania - nie mam takowej
- gry - prowadzę, jak chcę pograć to mam do tego lepszy sprzęt niż nawigację
- oglądanie wgranych zdjęć - nie wiem po co mi to, mam aparat, komórkę...

Małe a upierdliwe wady:
- uchwyt jest do niczego, co chwila mi puszcza, może po prostu dostałem wadliwy, a może wszystkie są kiepskie
- brak ładowarki domowej (trzeba albo w samochodzie, albo z kompa, łatwo można kupić zasilacz do którego się wpina USB, ale i tak uważam że to błąd)
- przez kilka pierwszych miesięcy bateria trzymała długo, ale potem czas działania widzialnie spadł, po roku - dwóch pewnie będzie można jeździć tylko z podpiętą, no ale większość ludzi i tak zmieni wcześniej na jakąś nowszą (ach ten konsumpcjonizm, nasi dziadkowie potrafili z wszystkiego korzystać dłużej... :wink: )

To by było chyba na tyle. Z wysyłką nie miałem problemów, ale trzeba trochę poczekać aż przyjdzie - wysyłka z Chin. Tak czy inaczej polecam tą navi od norpen007
Ostatnio edytowany przez arekk10, 19 Maj 2011, 06:44, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon - kompaktowy hatchback do miasta
    Najniższym spalaniem może poszczycić się Seat Leon z 1,6-litrowym silnikiem Diesla o mocy 115 KM i pięciobiegową, manualną skrzynią biegów. W mieście wynosi ono 4,6–4,7 l/100 km, w trasie 3,8–4,0 l/100 ...
    Ferrari F12 Berlinetta
    F12 to rasowy włoski grand tourer. Auto zachwyca osiągami - do pracy zaprzęgnięto w nim silnik V12 o mocy sporo ponad 700 KM, wygodnym i dopracowanym wnętrzem i oczywiście świetną, smukłą sylwetką z długą maską. Odmiana pozbawiona ...

17 Paź 2017, 08:09

W sklepie na stronie (reklama) brałem nawigację jakieś pół roku temu i działa do dzisiaj bezawaryjnie. Dobre wzmocnione GPS także nie gubi się sygnał, nieważne gdzie jestem, a sporo jeżdżę.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 17 Paź 2017, 19:59, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
kruchy33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2010
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: citroen