Nexia zawieszenie

15 Cze 2007, 16:34

Zauwazylem, ze w mojej Nexii lewe przednie kolo (lewa część maski) jest niżej niż prawa.
Myślałem, że to tylko zudzenie, ale mierząc od ziemi do nadkola, okazało się że to około 3 cm.

Czy to coś z zawieszeniem? nic nie trzaska na dziurach więc sam nie wiem? czy przyczyną może być, że jeżdżę sam i po prostu lewa strona ponosi większe obciążenia?
dave
Nowicjusz

• 16 Cze 2007, 08:30

Powietrze sprawdziłeś?? :P Jakby tak było jak ty mówisze że sam jeździsz to by się wydawało smieszne, moim to wina sprężyny która podtrzymują koło poszła...
    Daroo
    Początkujący

16 Cze 2007, 13:56

:D Sprzwdź ciśnienie w kole, a najlepiej we wszystkich; dobrze rano - koła nie są nagrzane. Możliwe, że opisane zjawisko wynika z różnic w poszczególnych oponach. Przód i tył mają różne ciśnienia i takie należy ustawić - najlepiej na stacji benzynowej.
    ... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
    czerepach
    Aktywny

Miejscowość: Mosina

16 Cze 2007, 17:04

Tak,myślę że będzie to spowodowane zróżnicowaniem ciśnienia w poszczegółnych oponach:)Nie jest raczej możliwe że zawiesznie zmieniało swoją wyskość z powodu że jeździsz sam :)
    It's nice to be important but is more important to be nice
    soleQ
    Aktywny

Miejscowość: kRk

16 Cze 2007, 17:16

soleQ napisał(a):Tak,myślę że będzie to spowodowane zróżnicowaniem ciśnienia w poszczegółnych oponach:)Nie jest raczej możliwe że zawiesznie zmieniało swoją wyskość z powodu że jeździsz sam :)
    Zależy jaka waga ciała :P
    Daroo
    Początkujący

16 Cze 2007, 18:27

ciśnienie w kołach sprawdzałem, ale na rozgrzanych, wszędzie mam około 2,2 i przód i tył?

o co chodzi z tą sprężyną? masz na myśli cały amortyzator?

ja podejrzewałem sworzeń wahacza? ale jak się dowiedzieć na pewno? mechanik mówi, że wszystko jest ok?
    dave
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

19 Cze 2007, 16:43

proponowalbym sprawdzic czy nie poszla sprezyna,kiedys mialem tez ten sam problem w nexi ale z tylu, pekla sprezyna. :idea:
    misiek
    Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM