06 Mar 2020, 14:58
Witam Wszystkich,
Od kilku dni jestem posiadaczem C4 Picasso II z 2013 roku Disel i chciałbym się zapytać czy ktoś z Was miał problem z niedziałającym wyświetlaczem tym dolnym od radia, klimy, nawigacji.
Sprawa wygląda tak:
W aucie był fabryczny akumulator, z racji tego, że auto jakiś czas to stało nie jeżdżone, akumulator się rozładował i został wymieniony na nowy (Exide 70Ah 760A EK700 AGM P+ Start Stop). Po podłączeniu zgodnie z instrukcją, auto się uruchomiło bez błędów i wszystko działało.
Konfigurowałem sobie ustawienia (zegar, data, telefon połączyłem, stacje radiowe zapisałem, sprawdziłem nawiewy, czy klima działa, nawigacja itd), wszystko działało. Po przejechaniu jakiś 50 km wyłączyłem auto i po 10 minutach ponownie włączyłem i również wszystko było ok. Ale już jak włączyłem trzeci raz od wymiany akumulatora po ok. 2 godzinach od drugiego uruchomienia przestał działać dolny wyświetlacz i pojawiła się usterka asystenta parkowania.
Po odłączeniu akumulatora i odczekaniu kilku minut i po ponownym podłączeniu, wszystko znowu zaczęło działać, ten dolny wyświetlacz również a usterka asystenta parkowania się nie pojawiła, ale po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu znowu przestał działać dolny wyświetlacz i pojawia się usterka asystenta parkowania.
Proszę o wszelkie informację gdzie szukać rozwiązania problemu.
Dziękuję i pozdrawiam
Marek