REKLAMA
Siemka,
Czy ktoś wie gdzie może tkwić problem z niedziałającym obiegiem zewnętrznym / wewnętrznym w Fiacie Punto Evo?
Problem polega na tym, że przycisk obiegu działa ale sama zmiana obiegu nie działa - tzn. gdy się wciśnie przycisk lampka zaświeca się i sugeruje że obieg wewnętrzny jest włączony a gdy się naciśnie jeszcze raz lampka gaśnie i obieg powinien być wyłączony TYMCZASEM obieg wewnętrzny w aucie mam cały czas włączony gdyż szyby non stop parują a przyciskiem nie da się zmienić obiegu na zewnętrzny otwarty.
Wnioskuje że mam cały czas włączony wewnętrzny bo przedtem gdy naciskałem na przycisk np. już na 2-3 biegu wentylatora była słychać charakterystyczny dzwiek zamykania/otwierania obiegu a teraz go nie słychać nawet na 4.
Wymieniałem filtr kabinowy, wyczyściłem szyby w aucie antifog, nie mam wilgoci w aucie a szyby non stop parują. Na 90% więc zepsuł mi się ten obieg i mam non stop wewnętrzny ustawiony... Ktoś ma jakiś pomysł co się mogło zepsuć i jak to naprawić?
Obecnie tylko jazda na klimie pomaga na parowanie szyb ale i tak nie do końca...