Nie działa panel Pioneer DEH-6000UB

01 Lut 2013, 18:48

Witam Was. Mam mały problem. Dzisiaj podpinałem wzmacniacz i robiłem sobie przełącznik do kabla remote i niestety przez przypadek dotknął on obudowy radia. Zapomniałem odłączyć aku (wiem, wiem..). Od tej pory nie działa panel. Radio jak wrzucę płytkę to działa, natomiast panel zero reakcji, przyciski też nie działają, nic się nie da zrobić z tym radiem. Bezpiecznik ok. Macie jakieś pomysły ? ; > Pozdrawiam.
tasioreq
Obserwowany

Auto: Golf IV

02 Lut 2013, 23:31

Możliwe, że uszkodzony został jakiś element od podawania napięcia na panel, choć radio powinno mieć jakieś zabezpieczenie przed zwarciem. Nie wiem czy w środku nie ma jakiegoś bezpiecznika. Sprawdź połączenie między panelem a radiem, czy na którymkolwiek "pinie" pojawia się jakiekolwiek napięcie. Dobrze by było jakbyś miał drugi panel, żeby sprawdzić czy uszkodzeniu uległ panel czy radio.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

03 Lut 2013, 12:37

Sprawdzałem napięcie i jest tylko na jednym pinie 4.5 V. Nie mam właśnie skąd wziąć panelu na sprawdzenie.
tasioreq
Obserwowany

Auto: Golf IV

02 Cze 2013, 10:15

Jezeli nie udalo ci sie naprawic radia z checia odkupie od ciebie sama obudowe panela jesci jest cala...bo niestety mi mocowanie sie urwaly:/
baksidlo
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 10 1987
Auto: Golf III
Silnik: 2.0 2e
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa skrzynia biegów MMT w Toyotach?
    Skrzynia biegów MMT Toyoty jest dostępna w modelach Aygo, Yaris, Corolla, Corolla Verso, Auris i nie należy jej mylić z automatyczną skrzynią biegów, która jest oferowana na rynku północnoamerykańskim ...