REKLAMA
Siema. Mam problem z Astrą G 1.6 16v benzyna, po długiej jeździe oplem wyłączyłem silnik na małą przerwę po czym odpaliłem i poczekałem aż się załączy wspomaganie (nie wiem czy to każda astra tak ma czy tylko moja że trzeba poczekać chwile aż wspomaganie się włączy) i było dobrze ruszyłem do przodu potem zakręcałem i nagle wspomaganie przestało działać. Czy to najbardziej prawdopodobne że pompa wspomagania siadła?
Mam jeszcze jeden problem może opisze go tu żeby nie zakładać nie wiadomo ile tematów (no chyba że forum wymaga żeby problem był umieszczany w odpowiednim dziele, to pozmieniam). Cały czas coś wyje mi w okolicach zbiornika paliwa, jakieś propozycje co to może wyć? wyje to jak wspomaganie kierownicy-podobny dźwięk. Czy to może być pompka paliwa? Jeszcze jest jeden problem ale znam prawdopodobnie przyczynę ale doradzę się po drugi raz mi się tak zdarzyło, astre tankuje na jednej stacji (lotos) zatankowałem dwa razy na innych stacjach i astra zaczęła przerywać, nie wkręcała się na obroty, dławiła się przy większych obrotach, szarpała po wyłączeniu zapłonu i uruchomieniu ponownie problem znikał na jakiś czas po czym wracał, może byc tak że to wina słabej jakości paliwa?