Nie działają spryskiwacze Vectra B

28 Sie 2022, 15:38

Vectra B 2.2 DTI

Ostatnio chciałem użyć płynu do spryskiwaczy podczas jazdy i nie działały, no to myślałem skończył się płyn .

Dziś chciałem dolać , dodałem do pełna i nadal nie pryska . Może jedynie kilka kropel . Przy naciskaniu manetki słychać buczenie takie samo jak wtedy co psika oraz jest mokro pod prawym kołem.

Co to może być? Może.jakas pierdoła i naprawiłbym sam bez konieczności kolejnej wizyty w warsztacie.

Dodam jeszcze, nie wiem czy ma to znaczenie ale przed wymianą wysprzeglika wszystko działało. Choć wątpię że jedno drugiego może się jakkolwiek tyczyć to na wszelki wypadek mówię
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

28 Sie 2022, 17:56

Już doszedłem czemu tak się działo, w jednym miejscu rozłączył się przewód i poniżej do tego pękł. Jak to naprawić? To rozłączone wystarczy połączyć czy było tam coś jeszcze żeby lepiej trzymało? A to pęknięte? Jak to naprawić żeby miało ręce i nogi ? Skleiłem taśmą izolacyjna bo innej nie miałem i działa ale raczej z czasem znów będzie sikało.
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Sie 2022, 09:19

Najlepiej by było wymienić cały wężyk na nowy, ale jest z tym trochu roboty niestety. Ale w miejscu, gdzie jest pęknięty, można zrobić wstawkę - weź kawałek tego wężyka do sklepu ( niekoniecznie motoryzacyjnego ) i kup taki wężyk na metry. Kosztuje dosłownie grosiki. I połączyć. Jedynie co, to musisz sobie skombinować jakąś cieniusią rureczkę/tulejkę, żeby je połączyć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...
    Arrinera Hussarya - fakty i mity
    Pierwszy polski supersamochód, Arrinera Hussarya, dumnie nosi nazwę nawiązującą do bohaterskich momentów naszej historii. Jednocześnie budzi wiele kontrowersji i wzbudza rozpalone dyskusje na internetowych forach. ...