NIE FART 3 STŁUCZKI W CIAGU MIESIACA

15 Lis 2011, 20:20

Witam dużo jezdze samochodem, zazwyczaj bezszkodowo... Niestety po 3 latach bezszkodowej jazdy miałem w ciagu jednego miesiaca 3 stłuczki (wszystkie z winy 2 uczesnika ruchu) (Bylem poszkodowanym) Oczywiscie nie działo sie tac celowo a jedynie przez przypadek, jezdze daewoo matizem i 2 szkody wyceniono na 800zł i druga na 750zł 3 jeszcze nie zglosilem (wiec ogoonie groszowe) policji nie wzywałem bonie wbyło do czego (głownie rozbity migacz czy zderzak tyle) czy moze wkoncu siasc na mnie jakas skarbówka czy inne media?? Wolał bym uniknąc nieporozumien z tego tytulu i sprzeczek poniewaz niestety nie jestem winien niczemu... Znajomy doradził mi zebym przy kolejnej nie daj Boze sytuacji wezwał Policje zeby nikt nie powiedział ze sa to stluczki ustawione.. Czy ktos moze sie SENSOWNIE wyrazic w tej kwestii??
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

16 Lis 2011, 19:26

W takich sytuacjach najlepiej jednak wezwać policję, bo wtedy masz dokumentację.
EuCO
Nowicjusz

20 Lis 2011, 20:53

Nie powinien sie nikt przyczepic jak to byly takie groszowe sprawy.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

26 Lis 2011, 20:17

Skarbówka? A co ma skarbówka do wypłaty odszkodowań przez ubezpieczycieli?
Jedyne co może być to, że jakiś ubezpieczyciel oskarży Cię o wyłudzanie odszkodowań, ale wtedy musi Ci udowodnić, że robiłeś to celowo. A tego nie wykaże.

Powiem Ci jeszcze tak. Jeżeli wszystkie 3 szkody były związane z innym ubezpieczycielem, to sprawy w ogóle nie ma. Ciekawe jest też to, że druga szkoda jest na niższą kwotę.

Znam przypadek instruktora nauki jazdy, któremu w przeciągu miesiąca 2 razy ktoś wjechał w tył auta. Niestety obaj winni kierowcy byli z PZU. Za takie same uszkodzenia PZU przy drugiej wypłacie wyceniło szkodę o 5% niżej, niż pierwszą.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Lis 2011, 17:42

Dishman napisał(a):Znam przypadek instruktora nauki jazdy, któremu w przeciągu miesiąca 2 razy ktoś wjechał w tył auta. Niestety obaj winni kierowcy byli z PZU. Za takie same uszkodzenia PZU przy drugiej wypłacie wyceniło szkodę o 5% niżej, niż pierwszą.

Niestety, z ubezpieczycielami zawsze są jakieś problemy. I każdy wycenia inaczej.
EuCO
Nowicjusz

13 Mar 2012, 16:04

witam
jestem w takiej sytuacji jak Pan. trzeciej stluczki nie zglosilem bo sie balem lecz kazda w innych ubezpieczeniach byla i z ta sama policja wiec jak znow bym wezwal i policjanci mnie poznaja?powiedzieli by np co pan kombinuje trzeci raz w tym samym miejscu?
polus90
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 2009
Auto: vw golf V
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rambler Marlin
    Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...