NIE KUPUJ AUDI A4 jak nie masz dużo kasy

18 Gru 2012, 10:29

Też szalałem za VW i Audi .. Teraz wolałbym kupić nawet taką Kię :D Nie wiem czemu u nas te ata robią taki szał .. Za granicą to zwykłe auto, każdy je ma i nikt nawet się nie obejrzy za tym. A u nas o aaaudi, o gooolf, łaaaał .. Taki łał że zazwyczaj te aut są zajeżdżone, lepiej kupić coś innej marki ale w lepszym stanie No chyba że ktoś ma pieniądze i hobby, to sobie kupuje, naprawia, ozdabia, ale to trzeba mieć fundusze, do zwykłych dojazdów nie ma sensu kupować takich aut, bo to bezawaryjne wcale nie jest, a wręcz przeciwnie ..
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

18 Gru 2012, 11:08

galakty napisał(a):Też szalałem za VW i Audi .. Teraz wolałbym kupić nawet taką Kię :D Nie wiem czemu u nas te ata robią taki szał .. Za granicą to zwykłe auto, każdy je ma i nikt nawet się nie obejrzy za tym. A u nas o aaaudi, o gooolf, łaaaał ..

Audi, VW, mercedes , bmw ,
to są porządne marki cieszące się uznaniem na wszystkich kontynentach, które długo pracowały na swoje uznanie i nie odpierdzielają lipy .
A że wiekszość ludzi kupuje zdychające już egzemplarze i wymagają aby auto przejechało bezawaryjnie jeszcze najlepiej pół miliona kilometrów :naughty: , to i dlatego takie są opinie jak twoja.

A znasz auto bezawaryjne ? :lol:
Ostatnio edytowany przez Magda93 18 Gru 2012, 11:26, edytowano w sumie 2 razy
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

18 Gru 2012, 11:24

No stawiać VW w jednym szeregu z Mercedesem, BMW i Porsche, odważnie.
VW i Audi ostatnie wpadki to choćby rozrządy w mniejszych TSI czy zbierający się nagar a co za tym idzie szybki spadek mocy w mocniejszych TSI, do niedawna 2.0 TDI z plastelinową głowicą i wtryskami a wcześniej 2.5 TDI z trefnym rozrządem jak mam być szczery to VW/Audi jest niekwestionowanym liderem w kategorii największy techniczny bubel dziesięciolecia w kategorii silnik i to już od dobrych kilkunastu lat nieprzerwanie.
A jakość oferty rynkowej to też problem, u nas większość używanych aut jest niestety sprowadzonych a co za tym idzie dopowiedzcie sobie sami.
A popularność nie dziwi bo gro sprzedaży to sprzedaż na rynek krajowy czyli Niemiecki który jest największy w Europie, to samo z Renault które jest po VW i PSA największym koncernem w Europie, swego czasu każdy jego diesel miał wadę fabryczną a mimo to te samochody były bestsellerami.
To nie jest kwestia uznania tylko przyzwyczajenia.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

18 Gru 2012, 12:09

@Jasiek90 niestety o VW nic dobrego powiedzieć nie mogę myśląc o passacie b5 jego zawieszeniu i silniku i silnikach z polo o których się również nie wypowiem (notoryczne falowanie obrotów), sam już musiałem 1 wymienić.
Dno dna - dlatego teraz śmigam daewoo, jestem zadowolony i nie mam problemów :D
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

18 Gru 2012, 13:11

Czyli mam rozumieć że Audi A4 i VW to złom ? :naughty:
hmmm Ciekawa teoria
a5f5c1 napisał(a):dlatego teraz śmigam daewoo, jestem zadowolony i nie mam problemów

Ale czy jazda takim dupowozem może dawać przyjemność ?

Czyli nie ma szans żebym kupiła w kwocie 10-11tyś. , sprawny Niemiecki samochód np. E36, A4, W202
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Gru 2012, 13:15

No 10tys. zł to zdecydowanie nie jest budżet na auta klasy premium, kupić kupisz ale wątpię by był to zakup na wiele lat, no chyba, że robisz małe przebiegi, już nie wspomnę o tym, że e36, W202 i A4 B5 to trumny na kołach jeśli chodzi o bezpieczeństwo.
I dlaczego akurat Niemiecki? dbaj o swój wizerunek, kobieta w niemieckim aucie wygląda mało atrakcyjnie, zresztą chyba jesteś wyjątkiem bo po znajomych widzę mój Mercedes bee ale już Peugeot taki śliczny :naughty:
Jasiek90
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowy crossover Lexus LF 1 Limitless
    Na targach North American International Auto Show w Detroit zadebiutuje koncepcyjny crossover Lexus LF-1 Limitless. Wyrafinowane linie nowego modelu mają potencjał, by kształtować przyszłość flagowego luksusowego crossovera ...

18 Gru 2012, 13:34

@Magda93 - najadłem się już tyle nerwów i straciłem kasy przez vw, że podziękuje. Jestem zdania, że samochód ma służyć do przemieszczania się z punktu a do b a nie lansowania :)

Magda93 - może lepiej pomyśl nad jakimś japońcem - Toyotą czy coś takiego :) Na allegro jest dużo Audi a4 do 10k ale ja bym tego patykiem nawet nie ruszył :D Zdjęcie
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

18 Gru 2012, 13:45

Za 10tys.zł kupi sie ładną Corolke,sasiad tylko takimi jezdzi już od paru lat i jest zadowolony.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

18 Gru 2012, 13:48

Trumny na kołach chyba cię [...]... Te auta w swoich latach były z górnej półki bezpieczeństwa postęp idzie do przodu nowe auta są zrobione trochę bezpieczniej o parenaście kilometrów nie wiem czy ktoś zauważył ale w wypadkach gdzie giną ludzie w nowych bezpiecznych autach nie są mocno rozbite przeciążenia nie oszukasz ,jak nie będziesz myślał na drodze to w najbezpieczniejszym aucie można zginąć łatwo .Bezpieczeństwo tych aut stoi pod wielkim zapytaniem tylko wtedy jak te auta są spawane z kilku w jedno wbrew pozorom tych aut jest więcej jak 1/3 audi jest często podawane takim zabiegom bo opłaca się takie puzle składać większość kierowców nawet nie wie że ma takie cudo
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

18 Gru 2012, 13:49

Mi nie chodzi o żaden lans.Mało mnie obchodzi co się komu podoba

Kocham niemieckie marki
uwielbiam takie starsze egzemplarze w stylu BMW E30 cudooo :naughty: E36 też.
Zresztą wszystkie BeEMki sa fajne
Meśki W201 , W202,
W124 klasyka motoryzacji, nie do zajechania (mam w domu z 1988roku )
Audi B4, A4, A3

Mi nie potrzebne dupowozy w stylu peugot, fiat,daewo.
Auto ma mi sprawiać frajdę, i dawać przyjemność z jazdy.
Jak na razie bardzo jestem napalona :naughty: na E36 COMPACT najlepiej z M-PAKIET.
i nie mówcie że za te pieniądze nie kupię dobrego COPMPACTa.

Barol napisał(a):Za 10tys.zł kupi sie ładną Corolke,sasiad tylko takimi jezdzi już od paru lat i jest zadowolony.

FAKT. Toyoty ponoć mechanicznie są pożądne.
Ale te twarde plastiki w środku mnie dobijają. Zero estetyki .
Ostatnio edytowany przez Magda93, 18 Gru 2012, 14:00, edytowano w sumie 1 raz
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Gru 2012, 13:58

Pogadaj z Jaśkiem może Ci sprzeda swojego meśka :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Gru 2012, 14:01

ak83 chyba się trochę zagalopowałeś.
Tak za 10tys. zł te ledwie 2* to trumny, w tym budżecie masz już 5* Lagunę II czy sporo 4* aut typu Mondeo czy C5.
Jak nie widzisz różnicy w zachowaniu karoserii to o czym mamy dyskutować?
Przecież te auta już przy 60km/h praktycznie się łamią co w autach choć o 5 lat młodszych już nie występuje.
Barol ale ja nie chcę sprzedać, zrobiłem ostatnio kompleksową blacharkę a biorąc pod uwagę stan techniczny zupełnie nie opłaca się go sprzedawać po cenie rynkowej a więcej za W202 bez klimy nikt nie da.
Poza tym jak zmieniać to mam zamiar na nowe 208 czy Clio IV a, że jeszcze nie mam to ze 2 lata nim pojeżdżę bo bez sensu ładować się w półśrodki jak ten się dobrze sprawuje no chyba, że będą te dopłaty do nowych aut jak się stare zezłomuje to wtedy wcześniej.
Jasiek90
Stały forumowicz

18 Gru 2012, 14:40

Jasiek90 nie sugeruj się gwiazdkami ja widziałem wraki w tam tym roku z czołowki a3 i e36 dwaj kierowcy zgineli , prędkość na drodze jest inna niż 64km/h w crash tescie .Pamiętaj niema aut bezpiecznych w każdym giną ludzie nawet najbezpieczniejsze auto nie zwalnia cię z czujności na drodze.
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

18 Gru 2012, 14:46

No nie ale wciąż mam w pamięci wypadek jak w znajomych na czołówkę wjechało e36 które o dziwo wciąż miało poduszki, oni jechali nowym Clio.
Połamani ale przeżyli i po pół roku byli jak przed wypadkiem, kierowca BMW nie przeżył.
To mi przemawia do wyobraźni mocniej niż te wszystkie crash testy.
Zderzenie czołowe więc dość miarodajne.
Jasiek90
Stały forumowicz

18 Gru 2012, 15:25

Wiem ale pamiętam jak chciałeś przedac :wink:
Barol
Awatar użytkownika