NIE KUPUJ AUDI A4 jak nie masz dużo kasy

18 Gru 2012, 15:31

Tylko dlatego, że mogłem kupić pewną krajową 206 z małym przebiegiem i klimatyzacją.
Dziś jakby mi się znów taka okazja w rodzinie zdarzyła to też bym próbował.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Gru 2012, 17:19

Mi nie potrzebne dupowozy w stylu peugot
nie nazywaj francuskich aut dupowozami bo akurat jeśli chodzi o komfort podróży to napewno jest większy niż w niemieckich :P Jeśli uwielbiasz niemieckie auta to kup wymarzone BMW bo nie ma co kupować auta które kompletnie nie będzie Ci dawało frajdy z jazdy :naughty: (ale A4 odpuść)
MatHl
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 2012
Auto: Felka
Silnik: 1.3
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

18 Gru 2012, 18:20

@ Magda93" dam Ci złotą radę, mieszkałam w Niemczech 5 lat i te sprowadzane (używane) niemieckie audice u nas, to w większości auta porzucone przez właścicieli na autostradzie (koszt zezłomowania audi itd. jest b. duży, więc ludzie zostawiają je na poboczu, ktoś zawsze się połasi) :wink: jeśli chcesz kupić w b. dobrym stanie niemieckie auto, pojedź do Bawarii, kup od starszego pana, a pojeździsz bez wkładania złotówki (brat kupił za 6tys Euro bmw od 60l Hanza i nic jeszcze nie naprawiał)
HigherLove
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 13 05 2010
Auto: audi
Silnik: 1,6
Typ: Inny
Rok produkcji: 1998

18 Gru 2012, 19:32

Jeśli chodzi o nowe auta. Volkwagena nie można porównywać do Audi. Fakt były problemy z rozrzadem. Ale Audi to bardzo szybko naprawilo. I w Audi są silniki TFSI a nie Tsi. Mogłem brać passata z silnikiem 1.8 tsi. Dali mi w salonie dobry rabat. Ale najpierw zajrzalem na opinie passata( to mnie bardzo z niechęcilo) a później jeszcze kolega który ma golfa V w 1.9 tdi( jakieś 40 tys przejechane) mi mówił że padł akumulator i elektronika. Dało mi to trochę do myślenia. I wiem że ktoś może mnie uważać za idiote bo wziąłem auto klasy kontakt w tej cenie ale bez turbo no i bardzo dobre wyposażenie.
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Typ: Kombi

18 Gru 2012, 19:42

Kwestia oznaczenia.
Wszystkie czterocylindrowe TSI=TFSI.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Gru 2012, 15:29

VW, Skoda, Seat - TSI
Audi - TFSI

To jest ten sam silnik, tylko Audi jako bardziej "prestiżowa" marka dorobiła sobie literkę.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ponad 210-konna Toyota Yaris
    Sportowa wersja Yarisa z mocnym silnikiem benzynowym. Wraz z nim Toyota powraca do segmentu hot hatchów. Auto o 3-drzwiowym nadwoziu i silniku 210 KM to ogniwo łączące Yarisa WRC z rynkową linią najpopularniejszego ...
    Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...