Nie ma to jak obniżyć auto :/

25 Wrz 2006, 21:01

mam obnizone autko na spotrowym zawieszeniu i środkowy tłumik dość nisko podłoża. Dzisiaj zahaczyłem nim o jakis kawał zelastwa przy wjezdzie na podworko znajomego, auto sie zawiesilo - z jednej strony tłumik środkowy a z drugiej śróby mocujące, a po środku tego wszystkiego kawał tego felernego żelastwa. Trzeba bylo podnieść auto z tyłu i popchnąć. Od tej pory po odpaleniu chodzi jak czołg:/ Moze mi ktoś powiedziec co sie najlepszego tam stalo? :/
niemiec
Nowicjusz

• 25 Wrz 2006, 21:05

Witam,
    Myślę że naruszyłeś układ wydechowy gdzieś na łączeniu i teraz przez to głośniej chodzi, ale przyczyną może być też dziura w układzie wydechowym którą mogłeś zrobić zachaczając właśnie o to żelastwo...
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

26 Wrz 2006, 17:05

Sprawdź element elastyczny (tzw. "plecionkę") - może być wyszarpnięta pod oplotem i dopiero na kanale da się to sprawdzić.

Sprawdz też uszczelki pod kolektorem wydechowym i na łączeniach śrubowych.

No i (tak jak pisał @ArteK) poszukaj dziury na układzie.

A na przyszłość - na polskie drogi to trzeba auto podnosić a nie obniżać... :mrgreen: :P
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Mitsubishi Pajero Sport - trzy ekstremalne wcielenia
      Już od dziś wielbiciele mocnych wrażeń w terenie mają do dyspozycji trzy, "uzbrojone po zęby" wersje Mitsubishi Pajero Sport. Dzięki trzem pakietom markowych, terenowych akcesoriów o wymownie brzmiących nazwach Heavy ...