Nie mogę wyrejestrować auta. Pomocy!

21 Maj 2012, 08:45

Witam.
A więc od początku. Początek kwietnia - zgłaszam się do wydziału komunikacji w celu wymiany dowodu rejestracyjnego z powodu braku miejsca na wpisy o przeprowadzonym badaniu technicznym (termin odbioru 7 maj). 1 maja - otrzymuję wiadomość od kolegi, że mam załatwioną pracę za granicą. 4 maj - sprzedaję auto. 5 maja - jadę do urzędu wyrejestrować samochód i tu szok miła pani mówi mi że nie wyrejestruje auta a co gorsza, że nie miałem prawa go sprzedać przed odbiorem nowego dowodu rejestracyjnego :shock: Aby odebrać nowy dowód muszę mieć stary i aktualne ubezpieczenie oc a z kupującym nie mam żadnego kontaktu a co gorsza mieszka 300 km od mojego miejsca zamieszkania. Pani urzędniczka powiedziała, że kupujący nie zarejestruje auta bez nowego dowodu ale raczej wątpię aby chciał to robić (skoda felicia 1996r z gazem dał za nią 1000zł i chyba tylko o instalacją chodziło). 21 maj - ja za granicą a sprawa nie rozwiązana brakuje mi pomysłów POMOCY!
griszat
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 07 1996
Auto: Renault Scenic 2.0 138KM

21 Maj 2012, 22:18

griszat napisał(a): 21 maj - ja za granicą a sprawa nie rozwiązana brakuje mi pomysłów

Dla mnie tez...Niestety.Pani z okienka przedstawiła Ci jak nalezy to zrobić...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...