Nie można odpalić renault Megan scenic 1,6 8v r 1998

20 Sie 2018, 18:10

Witam serdecznie wszystkich, mam takie małe pytanie: posiadam od niedawna Renault Megan scenica 1 1,6 8 V rok 1998 benzyna+gaz, ale teraz do rzeczy, to autko ma takie widzimisię - raz odpala, raz nie. Musiałem raz Meganke ruszyć z popychu, od razu zaskoczyła jednak problem jest taki, że jak ją kupowałem to stacyjka chyba była włożona na sztukę. Przy przekręcaniu muszę się trochę nakombinować, a immobilizer cały czas mruga, pod daszkiem też i na desce bo kluczyk go nie wyłącza. To autko posiada też zamek centralny. Proszę o pomoc, nie wiem czy to może być immobilizer czy coś innego, a jak odpali idzie jak burza. Paliwo, gaz dochodzi, na niczym się nie dusi. Proszę o pomoc.
borus6
Nowicjusz

20 Sie 2018, 22:17

Wygląda na to że problem masz z immo chociaż wtedy z popychu nie powinna też zapalić. Czy jak zapali to immo gaśnie tak jak powinno być?

Jak przekręcasz kluczyk to rozrusznik kręci i silnik nie odpala czy rozrusznik wtedy nie kręci?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

21 Sie 2018, 08:16

Witam i dziękuję immo nie gaśnie jedna kontrolka się pali kolo światła pod daszkiem druga na desce aha nie raz na liczniku kilometrów pokazują mi się kreski , a rozrusznik kreci jak włączę stacyjkę wszystkie kontrolki się świecą i jeszcze jedno moze to tez istotne ostatnio jechałem to zgasł mi a bylem daleko od domu musiałem go na popych ale tez ciężko odpalał nie raz jak go odpalam trochę dłużej czuje paliwo pozdrawiam i bardzo dziękuję i czekam na dalsze informacje
borus6
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
    Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...