Nie można wrzucić żadnego biegu - Renault Koleos

11 Maj 2011, 22:24

Witajcie,
nabyłam Koleosa dci 2,0, jeszce niedotarty i stanął na środku drogi, bo żadnego biegu nie dało się wrzucić. W serwisie powiedzieli, że muszą rozebrać skrzynię biegów, ale jak się okaże, że sprzęgło się spaliło albo co, to ja płace za to, bo na to nie ma gwarancji. Ja nie mogłam po prostu wrzucić biegu (zadzwoniłam więc do assistance, no i mnie ściągnęli z drogi), żadnych innych objawów, czy to możliwe, że spaliło sie sprzęgło? Ja już nic nie wiem!
Ostatnio edytowany przez asz, 11 Maj 2011, 23:22, edytowano w sumie 1 raz
Anna
asz
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

04 Cze 2011, 11:02

Gdy pali się sprzęgło to czuć smród ,chcą rozbierać skrzynię?! Czy pedał sprzęgła wpadł w podłogę?!Jaki jest przebieg auta?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Cze 2011, 18:30

Co ma sprzęgło do zmiany biegów? Przecież biegi powinny się dać wrzucić na zgaszonym silniku czy to ze sprzęgłem czy bez. Dźwignia od biegów także była zblokowana czy można było wrzucić bieg ,ale auto nie jechało?
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

04 Cze 2011, 18:36

Jak nawet spalilas sprzeglo w prawie ze nowym aucie, to jak beda chcieli za to kase to lol, zaplac im bo ci autka inaczej nie oddadza, a potem odrazu do sadu z tym, bo to wada fabryczna.

Ale to i tak nie sprzeglo, bo bez sprzegla jak ktos wyzej juz ci napisal, biegi spokojnie mozna zmieniac przy wylaczonym motorze. Zawiez im samochod i niech go naprawia, i co by nie powiedzieli to jest to wada fabryczna, a nie twoja wina, chyba ze przy 150km/h wrzucilas 2-gi bieg, czy cos innego glupiego zrobilas.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Bez kichania, kaszlu i łzawienia oczu w samochodzie
    Przez kilka chłodniejszych miesięcy w przewodach i zakamarkach układu klimatyzacji zdążyły zebrać się szkodliwe dla naszego organizmu zanieczyszczenia, grzyby i pleśnie. U wielu ludzi wywołują one takie nieprzyjemne reakcje ...