REKLAMA
Bry,
jako, że buduję dom, to też do domu nowego nowym autem sobie wymarzyłem wjechać. Szukam czegoś z mocą jak np. Ford Mondeo ST ( rocznik 04/05) w kombii z 3.0 226km i dokładam LPG (może też być już zamontowane.) Interesują mnie jeszcze Japońce, tak jak Mazda 6 (z tym samym silnikiem).
Reasumując: szukam czegoś z większą mocą, w kombii ale niezbyt awaryjne do rocznego przebiegu 35 k (może więcej, bo dom dalej od pracy będzie niż obecnie). W samochód chce zainwestować do 30k na zakup + założenie gazu + wstępne ogarnięcie co będzie trzeba (płyny, klocki itp). Zależy mi też na wygodzie, bo nie chce zażynać auta cały czas (miejscami tylko) więc mogę zejść z mocy, na rzecz fajniejszego środka
Moje typy: Ford ST 220 (aczkolwiek słyszałem, że miesięczny przebieg ponad 500 km może być problemem, proszę o opinie bo mi się podobają)
Mazda 6 - brat poleca, aczkolwiek on jeździ dislem. Poza rdzą na co zwrócić uwagę?
Subaru - mam mieszana uczucia. Kilka imprez oglądałem i poza osiągami (4x4 bomba) to niestety w środku mnie trochę zasmuciły - wygodne, typowe miejskie auto. Brak takiego luksusu jak na te ceny. No i oczywiście ciężko znaleźć czysty egzemplarz. Nie wiem jak sprawa z LPG, bo same narzekania słyszę (prosze o info znających temat). Pewnie brałbym pod uwagę Legacy lub Outback
Niemieckie - odpadają, nie cierpię tych rozwiązań jakie niemcy preferują (poza BMW jak np. e46 330 xi)
Jaguar - warto? Fajnie wyglądają, ale jakoś boje się kosztów.
Bardzo proszę o pomoc, aczkolwiek jeszcze się nie pali
Pozdrawiam