Nie Odpala na Wzniesieniu :(

12 Lis 2009, 20:02

Witam serdecznie, Jakiś tydzień temu zakupiłem Forda Focusa 1,8 TDDi, i tak miałem problem że auto cięzko odpalało, jak zwykle okazało się ze pomogło Wymiana Świec na nowe oraz Odpowietrzenie układu teraz odpala elegancko, ale jest jeden problem, gdy stoje autem na wzniesieniu np: Przednimi kołami na krawężniku a tył na ulicy to Auto nie chce odpalić, ostatnio tak miałem przepchałem autko na równą powierzchnie odczekałem 10minut i odpaliło bez problemu.

Bardzo proszę o pomoc czy ktoś się spotkał z takim czymś.

z góry pięknie dziękuje.
Warson
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec
  • 12 Lis 2009, 21:32

A ile miałeś paliwka w baku? Bo miałem już takie przypadki, że było po prostu za mało i jak auto się przechyliło to paliwo uciekało gdzieś w kąt i nie szło zapalić a jak stało na równym to zaskakiwało bez problemu.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

12 Lis 2009, 22:07

PrezesArtek napisał(a):A ile miałeś paliwka w baku? Bo miałem już takie przypadki, że było po prostu za mało i jak auto się przechyliło to paliwo uciekało gdzieś w kąt i nie szło zapalić a jak stało na równym to zaskakiwało bez problemu.
    kolego zauważ żę to jest diesel, jeśli raz złapie powietrze to juz wcale nie zapali i trzeba go odpowietrzać a to nie taka prosta sprawa. Ja bym sprawdzil zawory zwrotne paliwa i jeśli jest pompka(na przewodzie paliwowym przed pompa najczęściej taka gumowa gruszka) podpompował go troche. Tak trudno jest powiedziec co jeszcze musial bym na kanale rzucic okiem na niego. pzdr
    wojdud5
    Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

14 Lis 2009, 15:10

Paliwa pół baku, No niestety ni podjade do ciebie bo hehe troche daleko, pytam bo zawioze do mechanika i wiecie mamy takich mechanikow w polsce ze im trzeba mowic co robic bo sami nie dojda.
    Warson
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego?
      Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...
      Samochody ciężarowe kontra osobowe - kolizje i wypadki
      W 2018 r. w wypadkach z udziałem samochodu ciężarowego o masie powyżej 3,5 t w Unii Europejskiej zginęło 3310 osób. Połowa ofiar takich zdarzeń to osoby podróżujące autami osobowymi(1), dlatego kierowcy tych ...