Nie odpala za pierwszym razem.

15 Lip 2016, 15:46

Witam wszystkich ;)
Zacznę od tego ze dnia 10.VII.16 zakupiłem swoje pierwsze autko, dokładnie PEUGEOT 206, oczywiście na stacji diagnostycznej byłem, nie było niespodzianek auto sprawne.
Problem zaczal się gdy przyszly zimniejsze dni, nie pali mi za pierwszym razem, natomiast za drugim zawsze, pompa sprawna. Dzisiaj zrobiłem probe, po jeździe na cieplym silniku zapalil mi od strzala, postanowiłem zejsc do niego za godz i odpalil od strzala.
Zalałem go paliwem 95 z stacji LOTOS ale nie chce mi się wierzyc ze moze to być wina jakości paliwa z tej stacji, aczkolwiek przed tankowaniem palil zawsze za pierwszym razem.
Auto ma przejechane 130tys
PEUGEOT206
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: PEUGEOT 206
Silnik: 1.1 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

22 Lip 2016, 14:19

PEUGEOT206 napisał(a):nie pali mi za pierwszym razem, natomiast za drugim zawsze
Nie zapali za pierwszym jak nawet dłużej kręcisz rozrusznikiem?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...