Nie otwierają się drzwi przednie pasażer v70 1999

07 Lis 2010, 12:43

czy ktoś ma pomysł na zablokowane drzwi v70 99 przód pasażer - mile widziane pomysły wyprzedzające młotek i flexsa
centralny z pilota i z kluczyka otwiera pozostałe drzwi - jak rozebrać tapicerkę od środka przy zamkniętych drzwiach?
z góry dziękuję
dowcip tak - ale nie tu
naspamek
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

07 Lis 2010, 18:09

Najprawdopodobniej masz uszkodzony zamek.O zdjęciu tapicerki na zamkniętych drzwiach w całości raczej zapomnij, rozumiem żę "kołek" od zamykania od środka wychodzi ale i tak drzwi są zablokowane. Spróbuj odkręcić wewnętrzna klamkę i naciągaj cięgno, lub pozamykaj i pootwieraj centralny jednocześnie ostukując w drzwi, może puszczą , jeżeli nie to musisz chyba wybrać opcję ślusarza co otwiera bez kluczyków może jakimś slimem otworzy lub swoim tajnym sposobem albo zostaje droga zniszczenia tapicerki lub klamki zewnętrznej wtedy przez otwór mocujący dostaniesz się do środka zamka i ręcznie go wtedy odblokujesz.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

02 Lut 2011, 20:34

witam, ponownie udało się otworzyć tapicerkę od środka przy zamkniętych drzwiach:
1) osunąłem siedzenie na maksa do tyłu
2) wykręciłem śrubkę schowaną za zaślepką pod klamką
3) wyciągnąłem plastikową ramkę przy klamce
4) wyciągnąłem plastikowy trójkąt przy lusterku - wystarczy dobrze pociągnąć
5) należy wcisnąć cycek od zamka
6) najpierw od dołu udało mi się wyciągnąć tapicerkę z zaczepów potem w prawo w lewo i do góry - można otworzyć okno dla ułatwienia- i jakoś poszło :)
7) wyciągamy maskownicę zasłaniającą zamek i sprawdzamy czy cała jest linka od cięgna u mnie była cała a mimo to nie mogłem otworzyć ani od środka ani od zewnątrz i tu zaczęły się schody :) w końcu po godzinie macania popchnąłem płaskim wąskim i długim śrubokrętem jedną z zapadek mniej więcej w środkowej części zamka można to też zdobić nożem i... drzwi puściły :) teraz męczę się z tym zamkiem bo nie wiem co jest nie tak raczej jest nie rozbieralny ...
8) jestem na etapie - otwiera się od środka od zewnątrz nie i centralny tylko otwiera ale już nie zamyka

chyba czeka mnie zakup nowego zamka

można V70 rok prod 97-99 ściągnąć tapicerkę od środka i odblokować drzwi !!!
dowcip tak - ale nie tu
naspamek
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry
    Nowa Toyota Camry to kolejny wielki powrót. Japoński sedan był niedostępny w polskich salonach Toyoty przez 14 lat. W tym roku powrócił i tak jak nowy RAV4 jest oparty na modułowej platformie GA-K z rodziny ...