Nie polecam autokomisu Pawel Car z Ostrzeszowa

24 Sty 2010, 18:20

Pawel Car Auto-Komis z Ostrzeszowa , próbował mi sprzedać uszkodzony samochód (samochód nie odpalał)i nie zwrócił mi zaliczki 600 zł którą wpłaciłem decydując się na zakup parę dni wcześniej kiedy samochód był sprawny.

Ale od początku. Gdzieś w październiku znalazłem ogłoszenie na gratce , o sprzedaży sprowadzonego Nissana Primery 2.0 TD z 1999 roku, lekko uszkodzonego z tyłu (zgięta klapa bagażnika,powyginana podłoga w bagażniku) w cenie 6800 zł ,ale samochód był na chodzie. Umówiłem się na obejrzenie w Ostrzeszowie , pojechałem , wykonałem jazdę próbną , samochód odpalił i chodził dośc sprawnie. Oczywiście spytałem się o historię samochodu książkę serwisową - była , ale miała historię tylko do 2003 roku. Potem samochód mógł nawet pływać sobie w rzece. No ale , ok sprzedawca mówił że silnik jest sprawny i jedynie z tą karoserią są uszkodzenia ,no ale cena jest niższa. Po długim namyśle zdecydowałem się na zakup. Sprzedawca zobowiązał się dokonać opłacenia i załatwienia wszelkich formalności żeby
można było już tylko zarejestrować samochód na siebie. Zobowiązał się też przywieźć samochód do Kalisza (skąd pochodzę) za jakiś tydzień. Oczywiście poprosił o 600 zł zaliczki , a płatność całą przy odbiorze samochodu w Kaliszu. Dałem te 600 zł dostałem kwit.
Jednak w ciągu tygodnia coś mnie tknęło , przejeżdżałem akurat koło Ostrzeszowa i postanowiłem sprawdzić samochód jeszcze raz , bez umawiania się na godzinę.
Podjechałem pod komis , załoga trochę zaskoczona . No i pracownik komisu próbuje odpalić samochód : kręci kręci ....i nic. Oczywiście pierwsza diagnoza że to słaby akumulator. Pracownici podjechali innym sprawnym autem i zaczęli ładować z kumulatora tamtego auta. Trwało to chyba z 20 minut. Po 20 minutach znowu pracownik spróbował odpalić (aku nissana był podpięty cały czas przewodami do tego drugiego auta)auto.
Kręcił naprawdę z kilkanaście razy i nic. Przy czym rozrusznik kręcił, także akumulator był sprawny. Przyczyna leżała gdzie indziej , głębiej.
I jak tutaj taki samochód uznać za sprawny. Zaczęłem domagać się zwrotu zadatku, przy czym nie zawierałem żadnej umowy. Otrzymałem odpowiedź że samochód jest sprawny tylo chwilowo nie odpala , zaraz ktoś podjedzie coś tam zrobi i będzie cacy.
A jaką ja mam pewność że takie coś nie zdaży się znowu gdzieś na trasie?
Domagam się od tego autokomisu zwrotu zadatku. Wiem że zadatek nie zostaje zwrócony jeśli jedna ze stron zrywa umowę bez podania powodu. Ale tu powód byl - samochód nie sprawny , czyli to 2 strona nie dotrzymała umowy sprzedania samochodu sprawnego , w takim stanie w jakim był kiedy kupujący podejmował decyzję.
Nie polecam tego komisu , omijać szerokim łukiem z daleka
prometeusz
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

26 Sty 2010, 17:21

dzieki za info , moje okolice :smile:
Toretto

23 Sie 2012, 17:17

wITAM ZAUWAŻYŁEM NEGATYWNE OPINIE O FIRMIE PAWEŁ-CAR JUŻ NA WSTEPIE NIE ZGADZAM SIĘ Z OPINIĄ NEGATYWNĄ . MOJA OPINIA JEST BARDZO POZYTYWNA PONIEWAŻ WCIĄGU OSTATNICH DWÓCH LAT KUPIŁEM TRZY AUTA OSTANIE W MAJU TEGO ROKU . KAŻDE AUTO ZGADZAŁO SIĘ Z OPISEM A STANIE FAKTYCZNYM . ZA KAŻDYM RAZEM AUTA POSIADAŁY WSZYSTKIE DOKUMENTY NIE ZBEDNE DO REJESTRACJI . FACHOWA I MIŁA OBSŁUGA AUTO DO DZIŚ SĄ UŻYWANE W MOJEJ RODZINIE :D GORĄCO POLECAM KOMIS PAWEŁ -CAR W OSTRZESZOWIE
KAMILOZO90
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: RENAULT

26 Sie 2012, 10:50

Witam moja opinia na temat chłpaków z komisu i temat ich aut jest inna.
moje auto było zgodne z opisem ,nikt niczego nie chciał ukryć dodatkowo usłyszałem słowa od sprzedającego ze on zrobił 200m tym autem i moze pojechać ze mną do serwisu który sprawdzi rzeczywisty stan auta .wiadomo moje auto było z 2002roku nie nowe ale w dobrym stanie. po sprawdzeniu czego sie tylko dało doszło do tranzakcji z której jestem zadowolony . gorąco polecem !ten komis do którego wróce moze już nie długo .
mateo89
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2003

27 Wrz 2012, 21:15

zdecydowanie nie polecam !!!!!!!!
snape9
Obserwowany

Auto: bmw m5
Silnik: 5.0 b
Rok produkcji: 1999

05 Lut 2013, 21:03

WITAM WSZYSTKICH POLECAM TEN KOMIS ZAKUPIŁEM SAMOCHÓD MARKI PEUGEOT 407 Z 2004 ROKU JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z AUTA JAK I OBSŁUGI FACHOWA POMOC JAK I DORADZTWO W ZAŁATWIENIU WSZELKICH FORMALNOŚCI GORĄCO POLECAM :D
pablo555
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 10 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: peugot 407
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Roadster 2012
    BMW Zagato Roadster to eleganckie wcielenie BMW Zagato Coupé, Koncept jest niezwykle trójwymiarowy, szeroki i odznacza się masywnie wyprofilowanym przodem. Przednia sekcja została dynamicznie pochylona i osadzona ...
    Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena?
    Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...

20 Lip 2014, 21:55

Witam. Właśnie w tym komisie dwa lata temu kupiliśmy z żoną samochód marki alfa Romeo 159 . Po takim czasie możemy z czystym sumieniem stwierdzić, że jesteśmy bardzo zadowoleni z tego zakupu. Obsługe w Paweł – car też miło wspominamy. Dodam, że nie kupiliśmy samochodu za pierwszym razem, ale za każdym byliśmy bardzo dobrze obsłużeni. Poleciłem dlatego ten komis moim rodzicom krórzy również kupili tam samochód marki Peugot 407. Użytkują go dopiero 2 miesiące, ale jak na razie są zadowoleni tak jak my. Napiszę za jakiś czas czy coś się zmieniło. Pozdrawiam
krystian222
Obserwowany

Auto: alfa romeo

07 Gru 2015, 15:14

Kupiłem u nich dwa lata temu C4 Picasso, auto 6-letnie. Trochę się obawialiśmy, bo wszyscy przestrzegali przy cytrynami - tzn. znajomi. Auta działa jak trzeba - żadnych napraw nie było, jedyne koszty to wymiana płynów. Auto w gazie, mało pali. Póki co jesteśmy bardzo zadowoleni. Załatwienie wszystkich formalności również przebiegło bez problemów.
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

08 Gru 2015, 20:15

No właśnie oglądaliśmy u nich A4 z 2008 roku, to było wczoraj. Ładne, dobrze utrzymane, czarne. Nie wiem czy rozmawialiśmy z szefem, ale koleś był bardzo pomocny, dużo opowiadał. W sumie samego gościa nie ma się co czepiać - weryfikowałem to co mówił i była to prawda. Czy te roczniki Audi mają jakieś wady?
Misio
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

09 Gru 2015, 15:26

Jedyne co Ci mogę zasugerować to po prostu wizyta na przeglądzie. Sprawdzą Wam samochód, wskażą problemy - nie ma lepszego testu. Naocznie tego nie zweryfikujecie, bez względu na to, jakiego będzie mieli mechanika.
kierowiec
Początkujący

10 Gru 2015, 18:39

Tak będziemy musieli zrobić, ale to dopiero po weekendzie.
Misio
Nowicjusz

11 Gru 2015, 15:15

Za taki przegląd przed zakupem zapłacisz kilkadziesiąt złotych, ale zdecydowanie warto go zrobić nawet dla świętego spokoju - przynajmniej jeśli na podstawie tego co widzicie naocznie, zdecydowaliście się na zakup tego auta.
kierowiec
Początkujący

14 Gru 2015, 20:25

Wszystko będzie jutro załatwione - umówiłem się z gościem z komosu. Na auto nikt nie ma jeszcze rezerwacji. Jeśli sami nie zauważymy żadnych wad to na pewno podjedziemy nim na przegląd i wtedy ewentualnie się zdecydujemy na zakup.
Misio
Nowicjusz

16 Gru 2015, 15:27

Jeśli obejrzysz i nie kupisz, to napisz dlaczego się nie zdecydowałeś, co zauważyłeś. Ale akurat przy tym aucie nie powinno się nic złego pojawić. Wygląda na sensowne.
kierowiec
Początkujący

04 Sty 2016, 16:55

Troszeczkę finansowo się nie wyrobiliśmy, ale w ciągu dwóch tygodni auto będzie kupione. Umówiłem się na dwutygodniową rezerwację, dałem zadatek, musimy tylko zgromadzić całą sumę. Zrobiłem 30 km jazdy testowej - różne nawierzchnie, różne miejsca i sytuacje. Nie wyłapaliśmy żadnego problemu. Przegląd również nie wykazał, aby w najbliższym czasie coś było do napraw, tak więc ogólnie jesteśmy zadowoleni. Auto zanosi się na solidne.
Misio
Nowicjusz