NIE POLECAM. Łódź AS-MOT

28 Lut 2012, 16:44

Nie polecam mechaników z Łodzi przy Al. Włókniarzy 211 z As-Motu.
Wymienili mi sprawny rozrusznik na rozrusznik po regeneracji (540zł), stacyjke zrobili mi tak, że musiałam odpalać z dwóch kluczyków (immoblilaiser), za zrobienie jednego Pan chciał +100zł. Odbierając samochód nie mogłam odpalić, mimo tego, że akumulator miałam nowy!
Znajomy robił tam swój samochód, zostawił żeby zrobili światła, odebrał, zapłacił, a świateł nie miał... :D
Ogólnie nie byłam zadowolona.
Otrzegam! To nie warsztat dla kogoś kto liczy się ze zdrowiem swojego samochodu! :)
elisza
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 08 10 2008
Auto: Rnault Megane CLassic 1.6

10 Kwi 2014, 17:27

Ja również zdecydowanie odradzam, AS-MOT tragedia, miałem awarię z komputerem trzymali mi auto przez tydzień, po tygodniu chciałem zabrać autko i nie chcieli mi wydać bo najpierw muszę wpłacić 300 zł za diagnozę. Skończyło się przyjazdem policji i cena zeszła do 220 zł i niestety musiałem zapłacić żeby mi oddali dowód rejestracyjny i kluczyki. Pojechałem do drugiego mechanika i skończyło się na 500 zł za naprawę - bez liczenia kosztów za diagnozę - a nie powiedziałem im co jest z autem aby sprawdzić czy wykryją taką samą przyczynę usterki. W AS-MOT wołali 880 zł w tym 300 zł za diagnozę, prawie połowa kosztu naprawy to diagnoza tymczasem u innego mechanika wszystko zamknęło się w 500 zł. Tak więc unikać jak ognia. jeśli już jedziecie do nich absolutnie nie dawać im dowodu rejestracyjnego, jak powiedział mi policjant tylko policja ma prawo zatrzymywać dowody rejestracyjne w Polsce. Ale skoro im dałem to muszę założyć sprawę do sądu i czekć na odbiór auta z pół roku do rozstrzygnięcia sporu albo zapłacić i dochodzić praw po fakcie.
zycio123
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 03 1931
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: opel
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

03 Wrz 2018, 11:55

Ja za to bardzo polecam AT Garage w Łodzi. Oddaje swojego Peugeota 308 odkąd zacząłem sttudiować w Łodzi. Nigdy mnie nie zawiedli.
poznaniak
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
    Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...