Nie umiem uruchomić samochodu z immobilajzerem. HELP!!!

16 Cze 2014, 21:44

Renault Clio 2000r. Podobno mam wejść do samochodu, zamknąć zamek drzwi pilotem, otworzyć zamek pilotem i wtedy odpalić silnik normalnie. Działa 1 na 10 razy. Przynajmniej mi. Czy to dlatego że celuje kluczykiem w złą stronę?

Otwieram i zamykam drzwi pilotem bez problemu (chyba kiedyś mi "nie weszło") ale wchodzę i wychodzę z samochodu i nie zostawiam go otwartego. Natomiast przy uruchamianiu zaczynają się schody.
samakiwalker
Obserwowany

Auto: renault clio

16 Cze 2014, 22:31

Coś m i się wydaje, że to immo winne tylko autoalarm...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Cze 2014, 22:54

MotoAlbercik A czy mógłbyś jaśniej? Niewiele zrozumiałem z Twojego posta :/ Poproszę prosty język nie do mechanika..

Wsiadam do samochodu i mam RAZ czy DWA razy nacisnąć guzik pilota zanim odpalę samochód? Powiedziano mi że 2 ale w necie czytam że raz się naciska.

Znalazłem jakąś instrukcję do renault clio 2 ale nie widzę tam nawet jednego zdania na temat naciskania guzika na pilocie w celu uruchomienia silnika...
samakiwalker
Obserwowany

Auto: renault clio

17 Cze 2014, 10:41

Powinno być tak, że jak masz samochód zamknięty, to naciskasz jeden raz polita i wtegy powinien wyłączyć się alarm i otworzyć zamek centraslny ( jak masz ). I to powinno wystarczyć. Wkładasz kluczyk do stacyjki i odpalasz autko.
Ale żeby otwierać auto z pilota, wejść, zamknąć z pilota i otworzyć i dopiero odpalać to coś chyba nie tak.
Auto masz od nowości czy kupiłeś od kogoś? Masz alarm z centralnym czy tylko sam alarm? Jak zachowuje się dioda od alarmu po jednokrotnym naciśnięciu pilota celem otwarcia drzwi/wyłączenia alarmu?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa na narty: jak się do niej przygotować?
    Rodzinna wyprawa na narty może okazać się wspaniałą przygodą. Im więcej śniegu, im nowocześniejsze wyciągi i piękniejsza okolica – tym więcej wspaniałych wspomnień z takiego wyjazdu. By móc jednak korzystać z ...