Nie umiem uruchomić samochodu z immobilajzerem. HELP!!!

16 Cze 2014, 21:44

Renault Clio 2000r. Podobno mam wejść do samochodu, zamknąć zamek drzwi pilotem, otworzyć zamek pilotem i wtedy odpalić silnik normalnie. Działa 1 na 10 razy. Przynajmniej mi. Czy to dlatego że celuje kluczykiem w złą stronę?

Otwieram i zamykam drzwi pilotem bez problemu (chyba kiedyś mi "nie weszło") ale wchodzę i wychodzę z samochodu i nie zostawiam go otwartego. Natomiast przy uruchamianiu zaczynają się schody.
samakiwalker
Obserwowany

Auto: renault clio

16 Cze 2014, 22:31

Coś m i się wydaje, że to immo winne tylko autoalarm...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Cze 2014, 22:54

MotoAlbercik A czy mógłbyś jaśniej? Niewiele zrozumiałem z Twojego posta :/ Poproszę prosty język nie do mechanika..

Wsiadam do samochodu i mam RAZ czy DWA razy nacisnąć guzik pilota zanim odpalę samochód? Powiedziano mi że 2 ale w necie czytam że raz się naciska.

Znalazłem jakąś instrukcję do renault clio 2 ale nie widzę tam nawet jednego zdania na temat naciskania guzika na pilocie w celu uruchomienia silnika...
samakiwalker
Obserwowany

Auto: renault clio

17 Cze 2014, 10:41

Powinno być tak, że jak masz samochód zamknięty, to naciskasz jeden raz polita i wtegy powinien wyłączyć się alarm i otworzyć zamek centraslny ( jak masz ). I to powinno wystarczyć. Wkładasz kluczyk do stacyjki i odpalasz autko.
Ale żeby otwierać auto z pilota, wejść, zamknąć z pilota i otworzyć i dopiero odpalać to coś chyba nie tak.
Auto masz od nowości czy kupiłeś od kogoś? Masz alarm z centralnym czy tylko sam alarm? Jak zachowuje się dioda od alarmu po jednokrotnym naciśnięciu pilota celem otwarcia drzwi/wyłączenia alarmu?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris GRMN - hot hatch - specyfikacja techniczna
    Od czasu debiutu Toyoty Yaris GRMN podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Genewie trwały intensywne prace mające na celu przygotowanie tego modelu do seryjnej produkcji. W centrum badawczym, zlokalizowanym w pobliżu ...
    Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...