Nie wiem jakich aut szukać

01 Sie 2011, 05:07

Witam, z racji zmiany sytuacji życiowej musze wymienić swoją TT na coś bardziej praktycznego i tańszego w eskploatacji :( Szukam limuzyny (najlepiej segment D), lub większego coupe. W gre wchodzi tylko i wyłącznie diesel, dobrze by było gdyby miał poniżej 7.0 sekund do setki, atrakcyjny wygląd też jest mile widziany :) No i najważniejsze, żeby koszty utrzymania były w miare rozsądne (odrazu mówie, nie jestem oszołomem chcącym mieć auto które ma 400 koni, pali 4 litry w mieście a częsci kosztują tyle co do malucha, tylko właśnie żeby eksploatacja nie była cholernie droga)
Wszystkie bajery : nawigacje, czujniki, itp. są sprawą drugorzędną ważniejszy jest dla mnie wygląd nadwozia oraz kabiny samochodu, jakość prowadzenia auta, no i napęd. Najbardziej odpowiadałby mi tylni napęd, ewentualnie 4X4, tylko wtedy auto więcej pali, fajnym autem z napędem na przód też nie pogardze, ale jednak tylnionapędowce dają więcej frajdy 8) . Na koniec dodam jeszcze cene jaką planuję przeznaczyć. 60 000, auto używane w zależności od auta moge znaleśc trochę dodatkowych funduszy, jednak wolałbym tej kwoty nie przekroczyć. Mam nadzieję że pomożecie trochę:)
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

03 Sie 2011, 12:05

To może zapytam tak: masz jakąsś ulubiona markę lub samochód w którym gustujesz? Oprócz oczywiście TT:) 60 tyś to pokaźny budżet i napewno coś wybierzemy. Musi być koniecznie napęd 4x4?
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zniżki na ubezpieczenie OC samochodu - jak je zdobyć?
    Zakłady ubezpieczeń przy kalkulacji ceny ubezpieczenia OC biorą pod uwagę wiele czynników. To od nich uzależnione jest to, ile zapłacisz za OC. Jednym z ważniejszych czynników, jakie mają znaczenie, są zniżki ...
    Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...