Niebezpieczny długi weekend

30 Kwi 2012, 16:50

Nadchodzi długi weekend. Na drogach będzie bardzo niebezpiecznie (jak zawsze). W tamtym roku dane dotyczące wypadków wyglądały następująco:
Długi weekend - 41 ofiar, 547 rannych i 2268 pijanych kierowców.
Proszę wszystkich wyruszających o bezpieczną jazdę. Zamierzam w tym roku jechać bardzo ostrożnie, a i tak będę świadkiem wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze (jak co roku).
Ludzie zwolnijcie!!!
drabinkaza
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

11 Maj 2012, 11:17

No to w tym roku liczba ofiar śmiertelnych to 65, pijanych kierowców na drodze prawie 5000 - tak przynajmniej podawali w radio i TV. Nie pamiętam liczby rannych. Co prawda ten weekend był dłuższy, niż w poprzednich latach, ale przeraża mnie jedno - liczba pijanych na drodze!!!
Widać kary za jazdę po pijanemu są jeszcze za niskie, żeby bezmózgich Polaczków-pijaczków zniechęcić do siadania za kółkiem...? Może jakby musiał zapłacić z 5000zł kary (lub zajęcie domu/sprzetów/auta przez komornika) by odstraszało??? Jak na razie kara więzienia grozi za WYPADEK spowodowany przez pijanego kierowcę, ale może by takich wsadzać do paki ZANIM kogoś zabiją??? Wiem, że to mało realne, ale mogło by być skuteczne. Z metod humanitarnych. Bo metod niehumanitarnych to mam całą masę pomysłów :evil: (jestem cięty na pijakó za kółkiem, bo moja żona o mało nie zginęła przez takiego fajfusa :evil: :evil: :evil: )
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

11 Maj 2012, 12:21

Co roku jest niebezpiecznie,zresztą wystarczy spojrzeć na tegoroczny bilans wypadków i ofiar weekendu majowego i to mówi samo a siebie. Kolejna taka okazja to weekend czerwcowy.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa