Niecodyienna stucyka w strefie

19 Lut 2010, 13:44

Panowie miałem tak dziwną stłuczkę stoję sobie na wyjeździe z bloku a gość wali mi w bok... Dokładnie w drzwi kierowcy. Problem jak ustalić że nie moja wina?? Bo dla policji jedziesz z podporządkowanej to twoja wina. A że brak mi doświadczenia usunąłem auto :mad: a on cofnął do tyłu.
Bo ludzie chcieli wjechać do bloku.....

Na moich drzwiach ładnie widać kąt uderzenia że nie mogłem gościowi wyjechać bo by mnie przerysował do przodu czy do tyłu... a tu jest po prostu wbicie się jego prawym bokiem.

Zrobilem zdjęcia ale kilka minut po zdarzeniu i po zmianie miejsc... Bardzo delikatnie widać ślady goscia :roll: Ale padało jak skurczybyk spadło 20 cm śniegu tego wieczora.

Czy zdjęcia śladu przykryte śniegiem dość mocno mogą być dowodem ??

Bo poza kątem widocznym na drzwiach... i tym że tam jest 20 km/h a gosc wgniótł mi drzwi tak ze nie chciały się zamknąć i że zalegał tam śnieg na którym jest "mocny wjazd" i tuż przed śniegiem studzienka głęboka na 2 palce :lol:

ps. ta studzienka i snieg są troche za daleko... i ten wyjazd jest taki bardzo delikatny przyokraglony

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Mam jakies szanse to wygrać :( ??
homman
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie

19 Lut 2010, 18:34

Troszkę to niejasno opisałeś. Na tym pierwszym zdjęciu które auto jest twoje? No i na tym ostatnim - co oznaczają poszczególne kolorowe rysunki?
Stałeś na miejscu parnikgowym i chciałes wyjechać, czy wyjeżdżałeś ze strefy zamieszkania na główn i w ciebie uderzył ten co jechał główną czy jak to było? Jakieś naki tam były na tym skrzyżowaniu czy jak?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Lut 2010, 03:40

Ja to 1 gość to 2

Ja stoje na wyjezdzie ze strefy A gość wali mi w bok...

A rysunki na okraglo jest zaznaczona studzienka. potem zalegajacy snieg
A przy strzałce bardzo delikatnie widać ślad jak gość we mnie wjechal... ale to zjecie bylo 1h po zdarzeniu jak sie rozjechalismy i snieg przykrył ślad... :roll: zebym wtedy to zobaczyl to policjanta za fraki i paczaj
homman
Nowicjusz

20 Lut 2010, 09:46

W takim razie sprawa jest zawiła - teoretycznie winnym jest ten co jechał. Ty stałeś, więc nic nie mogłeś zrobić. Ale... Zapoznaj się z art. 46 pkt 1 oraz art. 49 pkt 1 pdpkt 1 oraz najważniejsze art. 49 pkt 2 pdpkt 4.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

20 Lut 2010, 09:59

Słuchaj żebym miał zdjęcia gdzie gość stał gdzie ja stałem...

A tu tak stłuczka... gość wysiada ja tez... mowi ślisko było.. a zaraz ze moja wina... Cofie do tyłu ja dzwonie na policje... I tez musialem usunąc samochod bo nikt nie mogł wjechac... A jakbym zrobił foty................. Albo zeby ten slad było lepiej widac...

A tak wydam w ciul kasy na biegłego.. zapłace za sąd... i kija z tego ?????? Dla mnie kąt na drzwiach widać na oko... A jakis grafik poradził by sobie ze śladem
homman
Nowicjusz

20 Lut 2010, 14:47

A czy nie było tak, że koleś jechał autem, Ty mu wyjechałeś, ale wyjeżdżałeś wolno i zdążyłeś się zatrzymać, a on jechał szybciej i nie wyhamował?
Trudno Ci będzie udowodnić niewinność.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W trudnych warunkach liczą się ułamki sekund
    Zima trzyma, a drogowcy nie zawsze nadążają z odśnieżaniem. Samochody z napędem na dwie osie są wtedy bardzo przydatne, choć napęd na cztery koła wynaleziono z myślą o pojazdach wojskowych, by umożliwić im poruszanie się ...
    Lexus UX – porównanie wymiarów z NX i RX
    Podczas tegorocznych targów motoryzacyjnych w Genewie zadebiutował Lexus UX. Pierwszy kompaktowy crossover Lexusa określany jest jako najmniejszy i najbardziej przyjazny do miasta. Jak wyglądają jego rozmiary na tle ...

20 Lut 2010, 16:44

1. Stałeś więcej niż 10 metrów od skrzyżowania?
2. Stałeś w miejscu do tego przeznaczonym, czyli w miejscu oznaczonym znakiem D18 ( parking)?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

20 Lut 2010, 16:45

po 1 gość wcale nie hamował
po 2 gdybym mu wyjechał na takim delikatnym wyjeździe to walnoł by mi albo w przud.. błotnik lampy itd.. albo w tył a nie w mój słupek

Po 2 gie gdybym gościowi wyjechał to przerysował by mi auto... A on wwalił się we mnie centralnie... Po prostuwystarczylo zeby odbił gość na lewo.. wychamował... A ja podejrzewam ze gość wjechał w ten śnieg stracił przyczepność i pociągło go we mnie.. Zreszta mowie na tym zdjeciu jest bardzo delikatny ślad.. tylko moze nie na te rozdzielczosci :)

[ Dodano: Sob Lut 20, 2010 16:48 ]
MotoAlbercik napisał(a):1. Stałeś więcej niż 10 metrów od skrzyżowania?
2. Stałeś w miejscu do tego przeznaczonym, czyli w miejscu oznaczonym znakiem D18 ( parking)?

eee nei bardzo rozumie?? 10 metrow od skrzyzowania ?? to sie 5 samochodow zmieści :shock:

A znaku D18 tam nie ma choc glowy nie daje.. po prostu jest ta droga "główna" 20km/h i od niej odchodzą drogi do 3 czy 4 bloków i parkingów przy nich.. I ja z takiej drogi wyjezdzałem
homman
Nowicjusz