Niedrogi Polski samochód

25 Cze 2011, 02:11

Polski w tytule jest napisane celowo z dużej litery, aby przykuć waszą uwagę :)
Ostatnio rozglądam się za jakimś niedrogim autem w kwocie ok. <2000,3000> zł Przeglądałem starsze Peugeoty, Civic-i 4gen etc. Jednak naszedł mnie pomysł na polski samochód :) Jako że nasze rodzime auta są już swoich latek a ich wartość jest różnie oceniana - cena nie jest zbyt wygórowana i myślę że w tej kwocie można znaleźć auto do niewielkich poprawek.

Autko byłoby użytkowane codziennie, musi być w miarę pojemne (tzn. większe niż maluszek :P ) no i ekonomiczne (zarówno zwykła ekspolatacja - dobrzyegdyby silniki podane były na gaz, no i ogólnie z częściami - ale to wydaje mi się nie będzie tu problemem - jednak jeśli jest inaczej to wyprowadźcie mnie z błędu).
Oczywiście auto może być do jakichś niedużych poprawek lakierniczych jak i mechanicznych (proste rzeczy) bo i tak po zakupie trzeba to trochę ogarnąć po swojemu.
Co moglibyście polecić mi w tej kasie z polskim rodowodem?

Fiat 125p - nie wiem jak wam, ale mi podoba się ten samochód. Jak widzę te chromowane zderzaki, klameczki i listwy na zadbanym egzemplarzu to od razu się uśmiecham :)
Maluszek - niestety ze względu na jego rozmiary odpada
Polonez - podobają mi się, no i napęd na tył :), jednak nie wybrałbym ATU, ani Caro PLUS - nie mają już w sobie tego czegoś jakieś takie bardziej mydelniczkowe są
hmatulik
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpackie

25 Cze 2011, 08:14

hmatulik napisał(a):...Co moglibyście polecić mi w tej kasie z polskim rodowodem?...

...a, ze wybor (wsrod marek) jest ogromny napisales post. Sam napisales wszystko... co jeszcze chcesz wiedziec? ;) Zajdz do kilku sklepow moto czy wejdz na allegro i bedziesz mial dostepnosc czesci.
Swoja droga, taki odpicowany 125... :D :D :D... az sie sam czlowiek usmiecha.

pozdr
viwaldi
viwaldi