Niedrogi samochodzik dla Kobietki ? - Proszę o radę :P

07 Gru 2007, 23:04

Proszę Was o poradę. Jaki samochód najlepiej wybrać dysponując kwotą 11 tyś. Napewno ma to być Disel i 5 drzwiowy. Znajomi polecają mi Forda Focusa, Peugeot 206 lub jakieś Vectrę. Nie znam sie na samochodach za bardzo ale zależy mi na małym spalaniu no i małej awaryjności. Dziękuję z góry za pomoc !!! :)
trania
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

08 Gru 2007, 23:38

Focusa za te pieniądze nie kupisz. Peugeota też. Chyba, że odkupisz od jakiejś firmy po przedstawicielu handlowym, ale nie polecam. Vectrę kupisz, ale to nie jest mały samochodzik dla kobietki. Gdybym ja miał kupować auto dla mojej pani dysponując kwotą 11000 zł to kupiłbym VW Polo z silnikiem 1.9 SDI. Tanie części, proste zawieszenie, bezawaryjny, bardzo prosty diesel bez turbiny(nie ma się co psuć) charakteryzujący się niskim zużyciem paliwa ok. 5l oraz niezłą dynamiką w związku z małymi gabarytami auta no i design wciąż atrakcyjny. Wybór należy do Ciebie! Jeżeli bierzesz pod uwagę inne marki to pisz postaram się o nich opowiedzić
mistrz27
Początkujący

09 Gru 2007, 21:01

Dziekuje bardzo za pomoc, ale nie dodałam, że myślalam sprowadzic samochód z niemiec. I rzeczywiście Polo chyba bedzie najlepsze jak dla mnie. Zresztą tak też polecaja mi znajomi. Pozdrawiam
trania
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

09 Gru 2007, 22:20

A ja poszukalbym jakiejs Hondy Civic. W sympatyczne i diabelnie mocne auto, trwalsze niz Polo. Polecam.
We are what we think
All that we are arises from our thoughts
elijah
Nowicjusz

09 Gru 2007, 22:29

ja tez bym polecil polo sprawdzone
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

15 Gru 2007, 20:56

ja sie skłaniam ku Twingo, ale i budzet mam odrobine mniejszy... ale polo tez znajomi polecali. to bardzo dobry wybor moim zdaniem
Sarah
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Aygo - samochód do miasta
    Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...