Niedrogie, pakowne auto dla młodej kobiety.

15 Cze 2018, 23:01

Panowie nie ma się co sprzeczać;) Dziękuję wam bardzo za porady, jutro będę oglądać Skodę Octavię 2004r. kombi i Seata Toledo 2002r. sedan. Mam nadzieję że uda mi się coś kupić.
Oliwia888

15 Cze 2018, 23:06

Tylko się nie napalaj na ładny kolor i nie słuchaj sprzedawcy bo powie Ci tylko co chcesz usłyszeć. Nie dyskwalifikuj auta jeżeli było ponownie lakierowane. Mam nadzieje ze weźmiesz ze sobą kogoś kumatego w temacie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Cze 2018, 10:44

Kao napisał(a):1.8 benzynke kupi spokojnie i to najlepsza propozycja.

Tylko, że w tym budżecie dominują Vectry C w wersji sedan, a nie powiesz chyba, że sedan to praktyczne nadwozie dla rodzica z 2 dzieci. Z tego samego powodu nie jestem za Toledo. Lepszym wyborem będzie Octavia kombi lub liftback. Nie rezygnowałbym z minivanów np. Zafira:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

16 Cze 2018, 17:53

Ossy napisał(a):Tylko, że w tym budżecie dominują Vectry C w wersji sedan
a co Ty dzieci w bagażniku wozisz? Nawet sedan ma spory bagażnik że wejdzie w niego spokojnie wózek, zabawki i zakupy. Wiadomo kombi będzie praktyczniejsze no ale jak się znajdzie sedan w dobrym stanie też bym go nie skreślał. Octavię też bardzo polecam i nawet hatchback jest pojemny. Musisz sobie zadać pytanie czy kombi Ci jest potrzebne.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

16 Cze 2018, 21:55

Cześć, to znowu ja. Dziś obejrzałam łącznie 4 auta. Zaczynając od Toledo który okazał się porażka. Był cały pordzewiały, lakier był wyblakły i popękany a cena i tak ponad 8 tys.. Druga była Octavia, moja faworytką, była dość wygodna, ładna i dobrze się prowadziła. 3 autem było renault Espace. Bardzo dobry dla rodziny, ale jak dla mnie za duży. A ostatni był Passat B5 2004r. 1.9 diesel, manualna skrzynia. I ładny był i wygodny. Padło na niego kosztował mnie 10500zl. Mimo to jestem zadowolona. Dzięki wszystkim za rady :)
Oliwia888

16 Cze 2018, 22:13

Gratulacje :ok: oby służył jak najdłużej.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika