Nieduże i dynamiczne, ale ciche auto do ok. 20 tys.

23 Gru 2013, 01:26

Witam! Poszukuję maksymalnie cichego w środku, dobrze wykończonego auta, jednak wszystkie duże limuzyny odpadają. Preferuję mniejsze, zwinne auta, wielkości Golfa, którymi można bez problemu zaparkować na ciasnych parkingach. Moc zapewniająca odpowiednie osiągi to dla mnie od 130 koni w górę, fajnie gdyby silnik był w miarę elastyczny. Zależy mi też na dobrym zawieszeniu i precyzyjnym układzie kierowniczym, które zapewnią bezpieczeństwo i przyczepność podczas szybszej jazdy krętą drogą. Niezawodność i ewentualne tanie naprawy mile widziane. Rozglądam się Audi A3 II gen. z jakimś mocniejszym silnikiem benzynowym, ale chętnie poznam inne ciekawe propozycje, być może znajdzie się coś po niższej cenie, rocznik od 2000 wzwyż (odpadają francuzy ze względu na niezbyt fajny jak dla mnie w tych latach design).
rafalgd
Nowicjusz

Auto: Civic VI gen.
Silnik: 1.4

23 Gru 2013, 02:09

rafalgd napisał(a): Poszukuję maksymalnie cichego w środku

Można zainwestować trochę kasy i dodatkowo wyciszyć każdy samochód. To nie będzie raczej spora kwota, więc nie sugerowałbym się tym jeśli chodzi o zakup samochodu :wink:.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

23 Gru 2013, 09:24

BMW E46 compact, bo na 1er będzie mało. Najlepiej 320i 170 km lub 325i 192 km. Auto spełnia wszystkie kryteria.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Gru 2013, 09:48

Może Focus?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Lub Astra
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Gru 2013, 11:11

BMW E46 330i- popieram. Można założyć LPG i jeździć za grosze, przy czym silnik mocny i nie do zarżnięcia. No i jak na klasę premium przystało- dobrze wyciszony.
Ps. Na własnym przykładzie odradzam ci Subaru Imprezę- wyciszenie na poziomie Opla Kadetta, przy 120 km/h w kabinie trzeba wrzeszczeć. No ale taka cena niskiej masy własnej..
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

24 Gru 2013, 12:50

Nieduży, przy swojej masie dynamiczny i cichy.
Parkowanie nim w ciasnych miejscach parkingowych to sama przyjemność :ok:
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

Auto: BMW ///MPOWER ///M3
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Inne
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku pięciodrzwiowego Golfa wersją najbardziej ekonomiczną wyposażoną w automatyczną skrzynię biegów, jest odmiana z jednolitrową, trzycylindrową jednostką benzynową o mocy 110 KM. Jej zużycie paliwa wynosi ...

24 Gru 2013, 22:03

mih gdybyś miał 20k to kupilbys Daihatsu Cuore?
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Gru 2013, 11:09

On by nawet taczki kupił :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Gru 2013, 19:34

E46 też brałem pod uwagę, ale to tylny napęd, a z własnego doświadczenia wiem, że dość ciężko wyjść z poślizgu takim autem. Myślałem nad wersja z xdrive, ale nie wiem jak to się sprawdza w praktyce.
rafalgd
Nowicjusz

Auto: Civic VI gen.
Silnik: 1.4

25 Gru 2013, 20:05

To może Forda Focusa, samochód można znaleźć za przystępną ceną z ciekawym wyposażeniem.
Miro12
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi

26 Gru 2013, 00:34

rafalgd - Każde E46 ma ASC, więc poślizg tylnej osi na skutek utraty przyczepności niemożliwy, a w innych przypadkach to trudniej wpaść tym w poślizg i łatwiej z niego wyjść, bo auto jest niemal idealnie wyważone.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW