Nieduże kombii za ok. 8000 - 12000

27 Gru 2012, 10:30

Witam. Zastanawiam się nad kupnem samochodu kombii lecz nie chce dużego kombika typu passat czy a4, ponieważ zależy mi na ekonomice. Dlatego zastanawiam się nad Fordem Focusem, jest u mnie na pierwszym miejscu, podoba mi się najbardziej i ma świetne zawieszenie. Kolejnym kombii który nawet mi się jeszcze podoba to mógł być golf IV lecz ma wadliwe skrzynie biegów. Fiat stilo odpada bo jest brzydki jeśli chodzi o kombii. Honda Civic troche stara, czy mam jeszcze w czym wybierać ? A może warto dozbierać kasy i kupić coś droższego ? Czekam na opinie
Tuki
Nowicjusz

Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.2 16V 80KM
Skrzynia biegów: Manualna

27 Gru 2012, 10:43

Skoda Octavia.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Gru 2012, 10:56

Zapomniałem że myślę o kupnie benzyny więc octavia odpada ponieważ za dużo pali no i wygląd starodawny jak z początku lat 90'
Tuki
Nowicjusz

27 Gru 2012, 12:41

Jak 5l diesla to dużo to na jakie spalanie benzyny liczysz? :shock:
MatHl
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 2012
Auto: Felka
Silnik: 1.3
Rok produkcji: 1997

27 Gru 2012, 12:59

Jak ma być benzyna to chyba Honda z 1.5 Vtec będzie nie do przebicia jeżeli chodzi o spalanie, ale będzie najstarsza. Ja bym szukał czegoś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Dobry silnik spalanie też akceptowalne. No i po lifcie nie ma takich problemów z rudą. Wada nie trawi lpg. Lub ewentualnie coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] .
mazur93
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 05 12 2011
Auto: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008

27 Gru 2012, 13:27

diesel jest droższy w utrzymaniu a ja jestem jeszcze młodym człowiekiem i to będzie mój pierwszy samochód więc nie wiem jeszcze ile będę jeździł wolał bym się w diesla nie pakować. Rozważałem montaż gazu ale nie słyszałem jeszcze że ford nie trawi gazu. a może avensis I.
Astra ma marne silniki spalają wybitnie dużo oleju silnikowego a na gazie to już dopiero może być przerąbane
Tuki
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

@Mii - pierwszy SEAT oferowany wyłącznie on-line
    Krótko po wprowadzeniu do sprzedaży miejskiego auta SEAT-a modelu Mii, hiszpański producent wprowadza unikalną wersję swojego przedstawiciela segmentu A – @Mii, który będzie dostępny tylko przy zamówieniu ...
    Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...

27 Gru 2012, 13:28

Japońce też nie lubią gazu.
Kto Ci tak powiedział że Astry lubią olej?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Gru 2012, 13:34

A atra II właśnie mi się podoba nawet troche bardziej niż fokus
Tuki
Nowicjusz

27 Gru 2012, 13:45

Niewierz aż tak bardzo co tam piszą,zazwyczaj piszą ci co auto dopiero kupili albo trafili na skarbonke.
Ja osobiście znam 3użytkowników Astr II (1.6 84KM i 2 1.7DTI 75KM) i żadnemu nie wcina oleju choć jeden z diesli nie jest jakoś specjalnie dbany.
Barol
Awatar użytkownika

27 Gru 2012, 13:49

no poczytałem teraz trochę więcej opinii no i widzę że są i pozytywne tylko właśnie to trzeba nie trafić na skarbonke a pewnie nie jest trudno. Ja planowałem zakup z silnikiem 1.6 101 km ich zresztą chyba jest najwięcej
Tuki
Nowicjusz

27 Gru 2012, 13:59

Lepiej poszukać 1.8,spalanie podobne do 1.6 a osiągi troche lepsze.
Barol
Awatar użytkownika

27 Gru 2012, 14:06

Tuki napisał(a):no poczytałem teraz trochę więcej opinii no i widzę że są i pozytywne tylko właśnie to trzeba nie trafić na skarbonke a pewnie nie jest trudno. Ja planowałem zakup z silnikiem 1.6 101 km ich zresztą chyba jest najwięcej

Dlatego trzeba szukać aut z polskiego salonu, najlepiej od pierwszego właściciela, a takich Focusów czy Astr jest sporo.
mazur93
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 05 12 2011
Auto: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008

27 Gru 2012, 14:42

Barol co ty piszesz... Jestem mechanikiem i po 25 latach doświadczenia stwierdzam że opel to marka która łyka olej litrami. Silniki diesla jak i benzyny, 8 i 16v. Mam styczność z tymi autami codziennie i nie polecam ich nikomu. Ale avensisa stanowczo mogę ci polecić jak trafisz na odpowiednią sztukę to będziesz jeździł i się cieszył.

"Japońce też nie lubią gazu" żadne auto nie lubi gazu. Gaz jest dobry do kuchenki.
vallpapers
Początkujący

Prawo jazdy: 29 10 1994
Auto: Honda accord 05r 2.0 155HP

27 Gru 2012, 15:21

Myślę, że Astra to dobry wybór. Tu masz dosyć fajny egzemplarz bez dokładania: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

27 Gru 2012, 15:26

vallpapers to widze "dobry" z Ciebie mechanik jak twierdzisz że gaz nadaje sie tylko do kuchenek :wink:
Barol
Awatar użytkownika