Niedziałający wentylator audi A3 8l

18 Sty 2022, 17:50

Witam, pewnego czasu wentylator w raz z sprężarka klimy przestał działać, płyn chlodzniczy byl klima nabita, jadę auto się lekko zagotowało podnoszę maske i jedno ani drugie nie działa w czym może być problem?
Piter321
Nowicjusz

18 Sty 2022, 21:48

Musisz sprawdzić czy same wentylatory są sprawne. Patrzyłeś ręką na wyłączonym silniku czy lekko się kręcą?

Dlaczego zagotował Ci się płyn, był jego odpowiedni poziom? Termostat otwiera się na duży obieg?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Sty 2022, 12:23

Co to znaczy lekko się zagotował?Ubywał Ci wcześniej płyn chłodniczy?Od razu po skoku temperatury wyłączyłeś auto?
rolryk
Nowicjusz

19 Sty 2022, 15:19

Nie ubywał, wskazówka temperatury zaczęła przekraczac 90stopni, zatrzymałem się i włączyłem nawiew na maksa i dopiero jak wróciła na 90 to zgasiłem
Piter321
Nowicjusz

19 Sty 2022, 17:51

Termostat nowy, teraz tak myślę że może przez to że było w miarę ciepło i jechałem wolno po mieście więc jak nie działał wentylator to nie było chłodzenia, wczesniej nie zauważyłem zeby nie działał, tylko dalej nie wiem czemu mógł od tak przestać działać
Piter321
Nowicjusz

19 Sty 2022, 18:55

Piter321 napisał(a):wskazówka temperatury zaczęła przekraczac 90stopni,
czyli do gotowania się było jeszcze daleko

Piter321 napisał(a):tylko dalej nie wiem czemu mógł od tak przestać działać
powodów może byc wiele od samego wentylatora poprzez czujnik/bezpiecznik/przekaźnik az do wiązki.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi z napędem hybrydowym - A6, A8 oraz Q5
    Audi wyznacza nowe standardy w technologii hybrydowej. Już w 1989 roku marka udowodniła swoje kompetencje w wykorzystaniu technologii hybrydowej dzięki projektowi technologicznemu - Audi duo. Pierwszy model produkcyjny - ...